Test je gezondheid met de Pocket Check-Up app op je iPhone

Redactie
28 juni 2012, 7:29
1 min leestijd
Test je gezondheid met de Pocket Check-Up app op je iPhone

Met de applicatie Pocket Check-Up op je iPhone test je eenvoudig je gezondheid op meerdere gebieden. De app voor de iPhone is tijdelijk gratis verkrijgbaar in de App Store, dus je kunt er nu nog van profiteren.

Check-Up

In de app vind je negen verschillende testen om erachter te komen hoe het gesteld is met je gezondheid. Zo ontdek je of je geheugen nog wel goed functioneert of dat je nog luid en duidelijk kunt horen. Ook merk je na de test of je hartslag naar behoren functioneert en kun je jezelf testen op kleurenblindheid. Naast deze punten worden verder je intelligentie, BMI zich en persoonlijkheid getest. Het is zelfs mogelijk om na te gaan of er sprake is van de optische afwijking, die astigmatisme wordt genoemd. Overigens zijn de testen in samenwerking met vijftien doktoren ontwikkeld.

Vragensessies

De test is eenvoudig te volbrengen door een aantal vragensessies te doorlopen. Zo moet je bijvoorbeeld een cijfer herkennen in een serie van bolletjes binnen een ronde vorm. Daaruit komt naar voren of je kleurenblind bent of niet. De geheugentest werkt ook simpel. Je krijgt bepaalde feiten over een onderwerp, waarna je er meerdere vragen over moet beantwoorden. De test geeft je slechts een globaal beeld van je gezondheid, maar is natuurlijk nooit een vervanger voor een professionele medische test.

Lees verder na de advertentie.

De app Pocket Check-Up is leuk om op je iPhone te hebben en zeker in de tijd, dat de applicatie gratis beschikbaar is. Daarna betaal je er 2,39 euro voor.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's