Ontwikkelaar overweegt terugkeer Flappy Bird in App Store
Wouter Nijsen

Flappy Bird-ontwikkelaar Dong Nguyen denkt erover om de populaire game, die vorige maand verdween uit de App Store en Google Play, opnieuw uit te brengen. Mocht dat het geval zijn, dan wordt de game wel voorzien van een advies om zo nu en dan even pauze te nemen tijdens het spelen.

Terugkeer Flappy Bird aanstaande?

Het verwijderen van Flappy Bird zorgde voor de nodige ophef. Aanvankelijk was Nguyen het zat dat mensen hem beschuldigden van het jatten van bepaalde grafische codes van Nintendo. Uiteindelijk was de echte reden dat hij stopte omdat hij vond dat mensen de game te verslavend vonden en dat dat gevaarlijk zou zijn.

In de 22 uur tussen aankondiging en dat Flappy Bird offline ging, werd het spel nog door 10 miljoen mensen gedownload, onthult hij. Ook nu nog zoeken mensen dagelijks massaal naar de beste Flappy Bird tips. Als het spel terugkeert, dan bouwt Nguyen een waarschuwingssysteem in dat spelers geregeld een moment rust moeten pakken. Daarnaast werkt de ontwikkelaar aan drie nieuwe games met een cowboythema, schaakstukken en een vliegende kat met een jetpack.

Het laatste nieuws over Flappy Bird

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.