Telltale kondigt Game of Thrones iOS game aan

Roel van Hout
8 december 2013, 8:24
1 min leestijd
Telltale kondigt Game of Thrones iOS game aan

Game of Thrones is een baanbrekende televisieserie, maar de bijbehorende games zijn niet zo fantastisch. Er gloort echter hoop aan de horizon: Telltale heeft vannacht een Game of Thrones iOS game aangekondigd.Dat is goed nieuws, want Telltale is geen kleintje: de studio werd wereldberoemd met de The Walking Dead game op onder meer iOS. Dat spel onderscheidde zich door het sterke verhaal en de invloed die je daar door de keuzes die je maakte op had.

Dat spel verscheen (in vijf delen) in 2012, maar de studio heeft ondertussen niet stilgezeten: laatst bracht het team The Wolf Among Us uit, en kondigde ook al een tweede seizoen van The Walking Dead aan. En nu is er dus ook een Game of Thrones iOS game in de maak. De aankondiging werd gedaan tijdens de VGX 2013 (een prijsuitreiking voor games).

http://www.youtube.com/watch?v=4sd0KWkplHA

Game of Thrones iOS game verschijnt op meer platformen

Het spel is – uiteraard – niet enkel voor iPhone en iPad bedoeld, maar zal daarop goed tot zijn recht komen omdat Telltale in principe een ontwikkelaar van point-and-click-avonturen is: je bestuurt je personage niet altijd direct, maar tikt op het scherm om het ergens heen te leiden.

Over de inhoud van het spel is nog niets bekendgemaakt – de studio is naar eigen zeggen momenteel bezig om te bepalen welke karakters het meest geschikt zijn – maar aangezien het spel al in 2014 verschijnt, zullen ze misschien al wel een stukje verder zijn. We houden het natuurlijk voor je in de gaten!

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's