De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

5 redenen om over te stappen naar berichtendienst Telegram

Rutger Otto
3 december 2014, 14:09
3 min leestijd
5 redenen om over te stappen naar berichtendienst Telegram

Telegram is nóg beter geworden. Heb jij de chat-app al? Dit zijn 5 redenen om Telegram te gebruiken, met slechts één reden waarom je het niet doet.

Lees verder na de advertentie.

Toen Facebook WhatsApp eerder dit jaar overnam, switchten veel mensen naar een alternatieve berichten-app, om even later toch weer terug te gaan naar WhatsApp. Die alternatieve app heet Telegram en is eigenlijk veel beter. Waarom is hij dan toch minder populair? Na het lezen van de volgende redenen ga je de app misschien weer eens gebruiken.

telegram

1. Chatten zonder telefoonnummer

Een nieuwe update van Telegram zorgt ervoor dat je met mensen kan chatten zonder dat je telefoonnummers hoeft uit te wisselen. Nu is het mogelijk een gebruikersnaam bij de dienst te registreren, zoals Telegram.me/rutgerotto. Als gebruikers de link volgen via hun iPhone, wordt Telegram – mits geïnstalleerd – meteen geopend, waarna een gesprek kan beginnen. Op deze manier weet je elkaars telefoonnummer niet, totdat je deze uitwisselt.

2. Geheim chatten

Telegram heeft een speciale functie om geheime chats te openen. Normaal gesproken gaan berichten die je naar anderen stuurt via Telegram langs een server, waar de berichten versleuteld bewaard worden en waar Telegram dus geen toegang toe heeft. Met een geheime chat gaan de berichten direct van gebruiker naar gebruiker, zonder tussenliggende server. Ook heeft deze chat een zelfvernietigingsfunctie. Gebruikers kunnen instellen hoeveel seconden berichten te zien zijn voordat ze verdwijnen. Na uitloggen bij Telegram worden de geheime chats allemaal verwijderd.

3. Niemand verkoopt je data

Telegram is niet geïnteresseerd in jouw data. De berichtendienst is een non-profit organisatie, daardoor is de app helemaal gratis te gebruiken. Volgens de makers hoef je niet bang te zijn voor advertenties of dat je data wordt doorverkocht. “De dienst hoeft geen winst te maken”, staat op de website geschreven. “We verkopen nooit advertenties en accepteren geen investeringen van buitenaf. Telegram kan niet verkocht worden. We zijn niet bezig met het opbouwen van een gebruikersbestand, we maken een chatdienst voor mensen.”

De makers stellen dat de app rekening houdt met twee belangrijke privacy-standpunten: jouw privégesprekken worden beschermd tegen instanties zoals de overheid en je persoonlijke data wordt beschermd tegen derde partijen als adverteerders.

telegram

4. Voor al je apparaten

Telegram heeft een behoorlijke streep voor als het gaat om chatten op andere apparaten. Telegram heeft namelijk ook gewoon programma’s voor je Mac of computer en is zelfs in je browser te gebruiken. Omdat de gesprekken via de cloud gevoerd worden, kun je een chat starten op je iPhone en gewoon verder gaan op je pc.

5. Veel functies

Telegram heeft nog veel meer functies die het winnen van bijvoorbeeld WhatsApp. Zo kun je allerlei soorten bestanden verzenden, zoals doc, zip, mp3 of pdf. Het is zelfs mogelijk om video’s tot 1GB grootte te delen. Groepsgesprekken kunnen tot 200 gebruikers bevatten.

telegram

Waarom gebruik je Telegram nog niet?

Eigenlijk kwam Telegram te laat. De meeste mensen gebruiken al meerdere programma’s om met elkaar te chatten en te overleggen. Misschien is Telegram er daar één van. Maar wordt de app snel groter dan WhatsApp? Waarschijnlijk niet. Iedereen heeft namelijk al een WhatsApp-account, nog niet iedereen een Telegram-account en als ze er al één hebben, gebruiken ze hem waarschijnlijk nauwelijks.

Is dat voor jou ook de reden dat je Telegram links laat liggen? Of gebruik je de dienst wel? Laat het hieronder in de comments weten!

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Telegram Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu