De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Telegram 4.0 voegt videoplatform toe aan chat-app

Rick van der Veer
19 mei 2017, 12:12
2 min leestijd
Telegram 4.0 voegt videoplatform toe aan chat-app
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Telegram, een populair alternatief voor WhatsApp, heeft een grote update gekregen. Met de nieuwe versie kun je onder meer videoberichten naar elkaar sturen.

Lees verder na de advertentie.

Zo stuur je videoberichten via Telegram

Met versie 4.0 van Telegram kun je korte videoberichten naar je contacten versturen. De feature lijkt op de bestaande audioberichten, maar stelt je nu in staat om ook een korte video te sturen.

Ook het opnemen en het versturen van een videobericht heeft veel weg van een audiobericht. Door op de microfoon te tikken, verschijnt er een camera-icoontje. Houd deze ingedrukt terwijl je je bericht opneemt. Door omhoog te vegen op het cameraatje kun je ook een bericht opnemen zonder dat je je vinger op het scherm hoeft te houden.

Telegram videoberichten

Volgens Telegram worden videoberichten automatisch gedownload en afgespeeld. Via de app-instellingen kun je dit uitschakelen, wat aan te raden is als je een beperkte databundel hebt. Je kunt videoberichten gewoon bekijken terwijl je in een andere chat bezig bent: filmpjes blijven in de hoek van je scherm doorspelen.

Telegram heeft met de update ook een nieuw videoplatform geïntroduceerd voor kanalen. Op Telescope kunnen publieke kanalen video’s tot een minuut lang plaatsen. Deze zijn dan niet alleen in de app zelf te bekijken, maar ook op het internet via een publieke link.

Naast video hebben ook linkjes naar artikelen liefde gekregen in Telegram 4.0. Als je nu een artikel deelt via Telegram, kun je met Instant View meteen de tekst openen zonder een browser te moeten laden. Websitebouwers kunnen met behulp van sjablonen hun content makkelijk leesbaar maken voor Telegram-gebruikers, waardoor artikelen vlot laden en overzichtelijker worden weergegeven.

Telegram downloaden

Telegram is via onderstaande link gratis te downloaden in de App Store. Zorg dat je over iOS 6 of hoger en 72MB aan vrije opslagruimte beschikt.

Download Telegram in de App Store (gratis)

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu