Telegram-update vergroot supergroepen en mogelijkheden admins
Redactie
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Onze score

9

Telegram heeft een update voor zijn app uitgebracht, die de mogelijkheden voor admins vergroot en maar liefst 5000 personen toelaat in een groepsgesprek.

Deelbare groepsgesprekken

Tot op heden was het voor een zogeheten supergroep mogelijk om maximaal 1000 leden te hebben. Met Telegram 3.7 is dit uitgebreid naar 5000 personen. Dat is vooral handig voor bedrijven of organisaties die met hun medewerkers willen communiceren, maar in zo’n grote groep zijn regels ook van belang. De update brengt daarom ook uitgebreide mogelijkheden voor moderators.

Zo kunnen zij nu een bericht vastzetten, bijvoorbeeld als het om een belangrijke aankondiging of de huisregels gaat. Dit bericht blijft dan altijd boven in het scherm van het gesprek zichtbaar. Daarnaast hebben zij dankzij de uitgebreide functionaliteiten nu de mogelijkheid om bepaalde gebruikers te blokkeren of berichten aan te merken als spam.

Tot slot is het met Telegram 3.7 mogelijk om meteen een supergroep aan te maken. Nu kan dat alleen als een gewone groep de 200 leden heeft bereikt. Een andere nieuwe optie is het delen van een supergroep. Iedereen die de publieke link ontvangt, kan deelnemen aan het groepsgesprek en de chatgeschiedenis van het gesprek inzien.

Telegram 3.7 downloaden

Telegram is één van de populairste chatdiensten te wereld. De dienst staat onder meer zeer grote groepsgesprekken toe en heeft een hoge mate van beveiliging. Zo zijn alle berichten beveiligd met end-to-end-encryptie en kun je een geheim gesprek starten, waarbij berichten enkel door een specifieke code kunnen worden ontgrendeld. Telegram 3.7 is nu te downloaden in de App Store. De update vereist iOS 6.0 of hoger en er dient 39,4MB aan vrije opslagruimte beschikbaar te zijn.

Telegram Messenger

Telegram LLC

9 (7 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.