Telegram introduceert verdwijnende foto’s en verbetert fotobewerker

Lars Paijmans
24 juli 2017, 15:38
1 min leestijd
Telegram introduceert verdwijnende foto’s en verbetert fotobewerker
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Chat-app Telegram heeft weer een mooie lijst aan nieuwe functies toegevoegd. Van een betere fotobewerker tot foto’s die zichzelf verwijderen en snellere downloads.

Lees verder na de advertentie.

Telegram update verbetert fotofuncties

We versturen steeds vaker kiekjes naar elkaar, dus zet Telegram volledig in op foto’s deze update. De ingebouwde fotobewerker is volledig op de schop gegaan, wat jou meer opties geeft om een beelden te bewerken voordat je ze deelt.

Zo kun je een foto bijsnijden, de kleuren aanpassen of het contrast verhogen. In deze bewerker kom je ook een nieuw klok-icoontje tegen. Hiermee kun je een foto zichzelf laten verwijderen, zodra de ontvanger hem gezien heeft. Nadat je op het klokje getikt hebt, kun je zelf kiezen hoe lang de foto op het scherm blijft staan.

Telegram update

Je kunt deze zelfvernietigende foto’s een seconde tot een minuut laten staan. Daarna verdwijnen ze automatisch uit het gesprek. De tekst ‘Photo has expired’ laat zien dat de foto is verwijderd. De ontvanger moet de foto eerst aantikken voordat hij in beeld verschijnt.

Sneller downloaden en bio’s

Naast het uitbreiden van de fotofuncties maakt Telegram ook van de gelegenheid gebruik om wat kleinere verbeteringen door te voeren. Zo kun je nu een bio toevoegen aan je profiel. Deze regel tekst staat onder je naam, wat bijvoorbeeld van pas komt als je Telegram gebruikt voor werkgerelateerde contacten, en je zo kunt laten zien welk bedrijf je vertegenwoordigt. Leden van grote chatgroepen met duizenden mensen kunnen foto’s en video’s voortaan sneller downloaden dankzij een verbetert netwerk.

De grote Telegram-update is nu beschikbaar via de App Store. Opvallend genoeg is de Mac-app nog niet bijgewerkt, zodat je de zelfvernietigende foto’s hier niet in kunt bekijken. Voor de Mac verschijnt waarschijnlijk ook een nieuwe versie.

Download Telegram in de App Store (gratis)

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen