Apple haalt Telegram uit App Store voor ‘ongepaste content’
Lars Paymans

De populaire berichtendienst Telegram en zuster-app Telegram X zijn vandaag uit de App Store verdwenen. Apple heeft de apps offline gehaald omdat ze tegen de richtlijnen van het bedrijf ingaan.Update 2 februari: Telegram en Telegram X zijn inmiddels weer terug in de App Store.

Update 13:05 uur: Apple heeft bevestigd dat ze Telegram Messenger uit de App Store gehaald hebben. De app zou ongepast materiaal bevatten, wat tegen de regels van Apple ingaat. Telegram-ceo Pavel Durov deelt op Twitter de volgende verklaring:

We werden door Apple gealarmeerd dat er ongepast materiaal beschikbaar werd gesteld voor gebruikers. Daarom zijn zowel Telegram als Telegram X uit de App Store gehaald. Zodra we de juiste maatregelen genomen hebben verwachten we dat de apps weer terugkeren.

Welke voorwaarden Telegram precies geschonden heeft is niet duidelijk. We zullen dit artikel bijwerken als de app weer terug in de App Store is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Origineel bericht:

Telegram uit App Store verdwenen

Vanochtend is de iOS-app van Telegram spontaan uit de App Store verdwenen, zonder een duidelijke reden. De berichtendienst, die door velen gezien wordt als WhatsApp-concurrent, is nog wel beschikbaar in de Play Store van Google. Sterker nog: ook de Mac-app van Telegram is gewoon nog te downloaden.

Dat doet vermoeden dat het geen bewuste keus van Telegram is om de app van het ene op het andere moment offline te halen. Dat de Telegram-app verdwenen is kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan Apple de app uit de Store hebben gehaald omdat hij de regels schendt.

Telegram uit App Store

Op Reddit zou een Support-medewerker van Telegram bevestigd hebben dat dit geen bewuste beslissing was. Dit doet vermoeden dat Telegram dit met Apple op moet lossen.

Als je Telegram al op je iPhone of iPad hebt staan, is er niks aan de hand. Je kunt de apps gewoon blijven gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Telegram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.