Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Telegram krijgt supergroepen en meerdere beheerders

Wouter Nijsen
25 november 2015, 19:24
2 min leestijd
Telegram krijgt supergroepen en meerdere beheerders
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

9

De populaire chat-app Telegram heeft een grote update gekregen. De iOS- en Mac-app zijn van nieuwe features voorzien, waaronder de mogelijkheid om grotere groepsgesprekken te voeren.

Lees verder na de advertentie.

Telegram supergroepen

Nieuw in Telegram zijn de zogeheten supergroepen. Waar je voorheen groepen kon aanmaken van maximaal 200 personen, is dit aantal nu vervijfvoudigd. Een supergroep bestaat uit maximaal 1000 personen en daarmee is Telegram nog fijner om met hele grote groepen mensen te communiceren. Telegram belooft dat de supergroepen snel binnen de iOS- en Mac-app worden ingeladen, ook als je (veel) berichten nog niet hebt gelezen.

Zowel bestaande als nieuwe deelnemers van een supergroep kunnen de gehele chathistorie zien en wanneer berichten zijn verwijderd, worden ze bij niemand meer getoond. Handig is dat meldingsgeluiden van supergroepen automatisch zijn gedempt, zodat je niet gek wordt van alle berichten die je ontvangt.

Beheerders en verbeterde notificaties

Om de grote Telegram-groepen te onderhouden, is het vanaf nu mogelijk om meerdere beheerders in te stellen. Met een druk op de knop kan iedereen de groep beheren, maar heb je ook de optie om aanvullende beheerders voor een gesprek aan te wijzen. Dat doe je simpelweg door op het schakelaartje achter de naam van de betreffende personen te tikken.

Beheerders kunnen nieuwe personen toevoegen en de naam en foto van een groep gemakkelijk aanpassen. Ook is het mogelijk om mensen uit een groep te verwijderen.

telegram

Tot slot zijn de notificaties van de iOS-app verbeterd. Voortaan is het mogelijk om een melding naar beneden te vegen, waarna het gehele bericht inclusief afbeeldingen en andere media wordt getoond. Hier kun je vervolgens snel een reactie of sticker sturen, zonder dat je het huidige scherm hoeft te verlaten.

Telegram downloaden

De nieuwe features zijn beschikbaar in versie 3.3 van Telegram, die nu te downloaden is in de App Store. Voor de installatie van de app heb je 35,9MB aan opslagruimte en iOS 6 of nieuwer nodig. De Mac-app weegt 7,6MB en vraagt om OS X 10.8 (Mountain Lion) of nieuwer.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Telegram

Telegram Messenger LLP

Gratis via App Store
Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu