Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Telegram introduceert stille berichten en stille modus voor groepsgesprekken

Lars Paijmans
12 augustus 2019, 9:02
2 min leestijd
Telegram introduceert stille berichten en stille modus voor groepsgesprekken
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

WhatsApp-concurrent Telegram vernieuwt de app met een aantal fijne verbeteringen. Zo kun je voortaan stille berichten sturen die de ander niet storen. Wij laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Telegram voegt stille berichten en stille modus toe

De nieuwste Telegram-update lijkt te zijn gemaakt voor mensen die zich irriteren aan een overmatige hoeveelheid berichten. Met twee nieuwe functies is het nu mogelijk om berichten te ontvangen, zonder dat de app een geluid afspeelt. Ook kun je in groepsgesprekken een limiet instellen, zodat groepsleden een bepaalde tijd moeten wachten voordat ze weer iets kunnen zeggen.

Telegram stille modus

De nieuwe ‘Silent Message’-functie doet precies wat de naam al zegt: het verstuurt berichten zonder geluid, ongeacht of de ontvanger wel of niet zijn iPhone-geluid aan heeft staan. De ontvanger krijgt wel gewoon een notificatie, maar zonder geluidje. Handig als je iemand wel iets wil sturen, maar het niet zo belangrijk is dat je de persoon wil afleiden.

Silent Mode, de tweede nieuwe functie, is een uitkomst voor groepsgesprekken waarin de berichten je rond de oren vliegen. Voortaan kan de admin van een groep deze modus activeren. Zodra dit gebeurt, kun je nog maar een bericht versturen met een interval van 30 seconden of een andere tijd die de admin instelt. Dit moet vooral van pas komen bij grote Telegram-groepen, waar soms duizenden personen tegelijk aan deelnemen.

Je activeert deze stille modus als volgt:

  1. Tik als admin op de naam van de groep;
  2. Tik op ‘Info’;
  3. Tik nu op ‘Wijzig’ in de rechter bovenhoek;
  4. Kies nu ‘Rechten’;
  5. Scroll naar beneden en stel een tempolimiet in.

Tot slot zijn er wat nieuwe opties om de donkere modus in een nieuw jasje te steken. Voortaan kun je zelf de accentkleur kiezen, zodat de app er precies uitziet als jij wil. Ook leuk: als je nu bepaalde emoji stuurt, verschijnt er een grote geanimeerde versie in het chatvenster. Dit werkt voorlopig alleen voor de hart, duim, meh, wow en party-emoji.

Update nu beschikbaar in de App Store

De update voor Telegram is nu beschikbaar voor iOS. Telegram is een gratis berichten-app die zowel op de iPhone, iPad als Mac eigen apps heeft.

Dat maakt het een interessant alternatief voor WhatsApp, al zul je wel je contactpersonen moeten overhalen om ook de overstap naar Telegram te maken om er je voordeel mee te kunnen doen.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen