Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Telegram laat je nu uitzendkanalen maken en beheren

Rutger Otto
22 september 2015, 14:22
2 min leestijd
Telegram laat je nu uitzendkanalen maken en beheren
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

9

Chat-app Telegram heeft een nieuwe update gekregen voor iOS. Daarmee is de app beter geschikt voor iOS 9 en voegt het enkele nieuwe functies toe, zoals ‘kanalen’.

Lees verder na de advertentie.

Direct antwoorden met iOS 9

Telegram is vandaag geüpdatet naar versie 3.2 en maakt zich daarmee klaar voor iOS 9. Zo kun je nu direct antwoorden als je een berichtje krijgt via de notificatie. Daarmee kun je direct vanuit je lock screen antwoorden. Op zijn blog schrijft Telegram dat volgende maand ondersteuning komt voor Split View en andere iOS 9-opties.

Naast de notificaties is ook de fotobewerker aangepast. Er zij drie nieuwe functies. In Telegram 3.2 is het mogelijk om een tint van de foto aan te passen door er bijvoorbeeld meer blauw of rood aan toe te voegen. Verder kun je de focus van je foto verleggen en aangeven hoe de vervaging moet lopen. Door middel van ‘curven’ kun je nu ook kleuren in de foto aanpassen, je veegt dan over het scherm om het aandeel rood, groen en blauw in de afbeelding te wijzigen.

Telegram kanalen

Nog een heel nieuwe functie is ‘kanalen’. Deze vervangen de oude verzendlijsten en kun je gebruiken om berichten te sturen naar een (groot) publiek. Gebruikers kunnen zich op kanalen inschrijven en daardoor op de hoogte worden gehouden van wat jou bezighoudt. Zie het als een soort statusupdates, alleen kunnen volgers niet reageren.

iphoned telegram

De kanalen kunnen openbaar of privé gemaakt worden en er zit geen limiet op het aantal mensen wat zich ervoor kan inschrijven. Je kunt niet van anderen zien wie zich nog meer heeft ingeschreven. Verder meldt Telegram in zijn eigen kanaal dat dit slechts het begin is. In komende updates zullen de mogelijkheden van kanalen uitgebreid worden, bijvoorbeeld het aanpassen van eerdere posts (nu kun je ze alleen verwijderen).

Wij hebben ook een kanaal aangemaakt (iPhonedNL). Wil je op de hoogte blijven van onze berichten? Schrijf je dan gratis in voor ons gloednieuwe Telegram-kanaal! Werkt het niet, probeer de link dan op je iPhone te openen.

Lees meer over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu