Telegram maakt app sneller met Instant View en meer

Lars Paijmans
23 november 2016, 8:38
1 min leestijd
Telegram maakt app sneller met Instant View en meer
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Er staat een nieuwe versie van Telegram op je te wachten in de App Store. Deze update doet er alles aan om jou sneller door de berichten-app te laten navigeren, met een aantal nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Telegram Instant View artikelen laden razendsnel

De Telegram Instant View-update (of Snelle Weergave) zorgt ervoor dat artikelen van websites die je via de chat-app doorstuurt razendsnel geladen worden. Vooralsnog is het aantal sites dat deze Snelle Weergave ondersteunt beperkt tot onder meer Medium en TechCrunch, maar daar komt geleidelijk verandering in.

De manier waarop Instant View werkt, doet wat denken aan de Instant Articles van Facebook. Ook deze worden een stuk sneller geladen, en zorgen er bovendien voor dat je geen aparte browser meer hoeft te openen om een artikel te lezen. Dit is niet alleen een stuk sneller, maar bespaart je ook data.

Versie 3.14 voegt bovendien enkele kleinere verbeteringen door. Zo kun je met de Telegraph-functie zelf Instant View-artikelen maken en delen en is er een kalender toegevoegd zodat je in een gesprek snel naar alle berichten en gedeelde media van een specifieke dag kunt vinden.

Voor de liefhebbers van Telegram stickers wordt de app ook weer een beetje gemakkelijker. Door een verstuurde sticker ingedrukt te houden (of stevig in te drukken met 3D Touch op de iPhone 6S of iPhone 7) krijg je direct het volledige stickerpakket te zien. Dat scheelt tijd, zeker als je (net als ons) tientallen stickers in je lijst hebt staan om doorheen te scrollen. De Telegram Instant View-update is vanaf nu beschikbaar voor iOS in de App Store.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu