Chat-app Telegram lanceert eigen gaming platform, zo daag je vrienden uit

Lars Paijmans
3 oktober 2016, 14:12
2 min leestijd
Chat-app Telegram lanceert eigen gaming platform, zo daag je vrienden uit
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Berichtendienst Telegram gaat bots leuker maken dan ooit met een eigen games platform. Hiermee speel je games tegen je vrienden, zonder het chatvenster te verlaten. In dit artikel laten we zien hoe deze Telegram games werken.

Lees verder na de advertentie.

Telegram Games nu beschikbaar: zo werkt het

WhatsApp– en iMessage-concurrent Telegram klopt zich al langer op de borst met de geavanceerde bots die de dienst slim maken. Uit persoonlijke ervaring blijkt echter dat deze te goed verstopt zitten om echt nuttig te zijn. Nu ze echter gebruikt kunnen worden om een spelletje te spelen ligt deze drempel in een klap een stuk lager. In een blogpost laat Telegram zien hoe gemakkelijk het werkt. Vanaf de eerste dag zijn er ongeveer dertig verschillende Telegram games speelbaar, al moet dit aanbod al snel de honderd overstijgen.

Dankzij het gameplatform kun je nu je vrienden uitdagen voor een simpel arcadespel, maar ook stategiegames, shooters en puzzelspellen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de juiste bot aanspreken in de chat door er een @Gamebot voor te zetten. Zodra je dit typt verschijnt er een lijst met beschikbare spellen in beeld. Zo daag je een vriend bijvoorbeeld uit voor een potje Lumberjack:

Telegram games spelen, zo werkt het

  1. Open de chat van de persoon die je wil uitdagen;
  2. Tik ‘@gamebot’ in de schatbalk om het spelmenu op te roepen;
  3. Scroll door de lijst tot je bij ‘Lumberjack’ komt, tik hierop;
  4. Je vriend(in) ontvangt nu een uitnodiging met daaronder de speelknop;
  5. Druk op ‘Play Lumberjack’ om zelf te spelen en een score weg te zetten.

Daarnaast zijn er opties toegevoegd om vrienden uit te dagen, ranglijsten bij te houden en high scores die automatisch bijgewerkt worden. Je contactpersonen kunnen zelfs een melding ontvangen als jij een score verbetert.

Als je aan de slag wil gaan met de Telegram games moet je minstens versie 3.13 van de app draaien. Deze wordt op het moment van schrijven uitgerold en kan dus ieder moment voor jou beschikbaar komen. Naast de uitgebreide Game-integratie ondersteunt de app nu ook Siri. Hiermee kun je (net zoals bij WhatsApp) een tekstbericht te sturen met je stem, zonder je iPhone aan te raken.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu