De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Telegram onderscheidt zich verder van WhatsApp met grote update

Lars Paijmans
4 september 2017, 9:39
1 min leestijd
Telegram onderscheidt zich verder van WhatsApp met grote update

Chat-app Telegram onderscheidt zich voortaan nog meer van concurrent WhatsApp. De nieuwste update bouwt volledig voort op de functies die de andere populaire chat-app niet heeft. We zetten ze hier voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Telegram fotobewerking en meer verbeterd

Versie 4.3 van Telegram introduceert een flinke lijst aan verbeteringen. Eén van de handigste is het uitbouwen van de @-knop, die je nu kunt gebruiken om nieuwe vermeldingen snel te vinden. Groepsgesprekken worden hier ook wat overzichtelijker, omdat je in het chatoverzicht voortaan met een @-teken al je ongelezen vermeldingen ziet.

Daarnaast heeft Telegram van het moment gebruikgemaakt om de fotobewerking in de app uit te bouwen. Voortaan kun je een onderschrift toevoegen als je een plaatje knipt en plakt. Bel je vaak via Telegram, dan zie je aan een nieuw icoon voortaan de signaalsterkte van je gesprek.

telegram fotobewerking

Ook de groepsgesprekken is de chat-app niet vergeten. Zo kun je nu volledige stickerbundels aan een gesprek toevoegen, die vervolgens door alle leden gebruikt kunnen worden. Tot slot kunnen fans van livestreamdienst Twitch voortaan volledige uitzendingen in de app volgen. Handig als je met een vriend over een livestream wil praten, want met picture-in-picture blijft de video in beeld terwijl je praat.

Telegram onderscheidt zich verder

Met de nieuwe functies onderscheidt Telegram zich verder van concurrenten als iMessage en WhatsApp. Dat is hard nodig, want die twee berichtendiensten domineren de markt samen met Facebook Messenger. Toch timmert Telegram al jaren aan de weg met nuttige nieuwe functies en een robuuste Mac-app. Die maakt het makkelijk om op al je apparaten bereikbaar te blijven.

Download Telegram in de App Store (gratis)

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu