Alles draait om bots in grote Telegram Bots 2.0-update

12 april 2016, 9:14
2 min leestijd
Alles draait om bots in grote Telegram Bots 2.0-update
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

9

In de App Store staat een Telegram-update met grootste plannen voor Bots op je te wachten. Door de Bots API naar versie 2.0 te tillen wordt het gebruik van Telegram weer een stuk gemakkelijker, mits je weet hoe je deze moet benutten.

Zodra je de versie 3.8 geïnstalleerd hebt, zie je direct wat er nieuw is als je een chatvenster opent. Zo zijn er nieuwe bots toegevoegd die het makkelijk maken om muziek, stickers, je Foursquare-locatie en YouTube-video’s te versturen.

Lees verder na de advertentie.

Telegram bots 2.0: dit moet je weten

Je kunt deze bots benutten door simpelweg @music, @youtube, @foursquare of @sticker te typen. Als je even wacht, verschijnt er vervolgens een klein submenu (inline keyboard) boven je toetsenbord waarin de zoekresultaten verschijnen. ‘@youtube radiohead’ bijvoorbeeld, om een videoclip uit te kiezen.

De @music bot moet het op zijn beurt gemakkelijk maken om muziekbestanden naar je vrienden te sturen. De @sticker inline bot zal ongetwijfeld één van de populairste zijn, omdat je er op basis van emoji bijbehorende stickerplaatjes mee kunt vinden.

De bovenstaande bots zijn slechts voorbeelden die Telegram zelf heeft toegevoegd, maar omdat de Bot API 2.0 volledig open is, kunnen ontwikkelaars nu ook zelf hun eigen bots voor Telegram maken. Op de website van Telegram is een uitgebreide tutorial te vinden, inclusief een changelog.

Meer verbeteringen in Telegram 3.8

Naast de nieuwe botfuncties past Telegram ook wat andere zaken aan. Zo kun je nu direct foto’s en video’s delen of een YouTube-video in een mediaspeler bekijken, zodat je de app niet hoeft te verlaten. Ook kun je voortaan een voorvertoning van gifjes krijgen door ze even ingedrukt te houden.

→ Lees ook: De 10 handigste Telegram-bots om taken te automatiseren

Versie 3.8 van Telegram draait dus hoofdzakelijk om Bots, en dat is niet voor niks. Deze week presenteert Facebook naar verwachting tijdens de F8-conferentie allerlei bots voor Facebook Messenger. Met deze update is Telegram Facebook dus net een dag voor.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu