Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Telegram laat je nu achteraf berichten bewerken en meer

Lars Paijmans
16 mei 2016, 8:35
2 min leestijd
Telegram laat je nu achteraf berichten bewerken en meer
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

9

Of het nu aan autocorrect ligt of het om een simpel tikfoutje gaat: tijdens het chatten worden er regelmatig berichten met fouten erin verstuurd. Telegram geeft je de kans om deze berichten achteraf aan te passen, zelfs als je ze al verstuurd hebt.

Lees verder na de advertentie.

Een Telegram bericht bewerken is heel gemakkelijk

De update voor Telegram heeft als belangrijkste nieuwe functie de mogelijkheid om verstuurde berichten aan te passen. Je krijgt maximaal twee dagen de tijd om een chatbericht te wijzigen, daarna blijft de tekst definitief zoals hij is.

Een Telegram bericht bewerken is heel gemakkelijk. Na het installeren van de update (versie 3.9) houd je een bericht een seconde ingedrukt. Er verschijnt dan een submenu in beeld, waarin je de Wijzig-knop kunt gebruiken om de tekst aan te passen.

Het bericht aanpassen kan overigens niet zonder dat iemand er vanaf weet. Om ook aan de mensen waarmee je praat te laten zien dat een chatbericht gewijzigd is, verschijnt het woordje ‘bewerkt’ in het tekstwolkje als bewijs. De optie om berichten aan te passen werkt in alle chats van Telegram, inclusief groepsgesprekken.

Verbeterde zoekfunctie en emoji-venster

Naast het bewerken van berichten maakt Telegram het vanaf vandaag ook gemakkelijker om de juiste mensen te vinden waar je naar op zoek was. De zoekfunctie kun je nu gebruiken om door je contacten te bladeren, terwijl de People-zoekbalk de meest recente mensen laat zien waarmee je gepraat hebt.

Tot slot zorgt de Telegram-update ervoor dat chatgesprekken sneller synchroniseren als je de app een tijdje niet gebruikt hebt, ook is het voortaan wat makkelijker om een bot te vinden. Verder worden emoji voortaan in een handig zijmenu weergegeven als je de app op een groot scherm gebruikt. De update voor Telegram is vanaf nu beschikbaar voor iOS en OS X.

Lees ook: Telegram: de 10 handigste bots om taken te automatiseren

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu