De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Telegram voor iOS compleet vernieuwd: 3 verbeteringen op rij

Lars Paijmans
1 oktober 2018, 9:01
2 min leestijd
Telegram voor iOS compleet vernieuwd: 3 verbeteringen op rij
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Chat-app Telegram is met de komst van versie 5.0 helemaal vernieuwd. Dit zijn de drie belangrijkste verbeteringen van Telegram 5.0.

Lees verder na de advertentie.

Telegram 5.0 steekt app in nieuw jasje

Naast onderstaande verbeteringen is ook de macOS-app van Telegram aangepakt. De Mac-versie ondersteunt voortaan de Touch Bar en een aangepaste bediening aan de hand van veegbewegingen. Daarmee komt de Mac-app dichter in de buurt van de versie op de iPhone en iPad. Telegram 5.0 pakt op iOS de volgende zaken aan, naast de gebruikelijke bugfixes en prestatieverbeteringen.

1. Opnieuw opgebouwd met Swift

Telegram ziet er grotendeels hetzelfde uit na de komst van 5.0, maar achter de schermen is er veel veranderd. De app is volledig gebouwd met Apples programmeertaal Swift, die beter is afgestemd op iOS. Hierdoor zijn de animaties vloeiender en gaat de snelheid van de app omhoog.

Telegram 5.0

Een ander groot voordeel van Swift: Telegram vraagt voortaan minder van je accu. Ook synchroniseert de app sneller tussen verschillende apparaten waar je Telegram op hebt draaien. Handig als je de app op zowel je iPhone als je iPad gebruikt.

2. Notificaties aangepast

Ook de notificaties van Telegram zijn op de schop gegaan met de komst van versie 5.0. Ook als je de app al aan het gebruiken bent, krijg je nu een notificatie als iemand in een ander gesprek iets naar je stuurt. Een grote verbetering, want voorheen ontving je geen meldingen meer als de applicatie op je scherm stond.

Door deze notificaties naar beneden te vegen spring je direct naar het betreffende gesprek, zodat je weer net iets gemakkelijker door Telegram navigeert. Ben je klaar met antwoord geven? Dan druk je op de terugknop om weer verder te gaan met waar je mee bezig was.

3. Nieuwe teller op het app-icoon

Mensen die hun homescreen graag opgeruimd houden, met zo min mogelijk rode bolletjes op app-iconen, zullen blij zijn met deze nieuwe functie. Versie 5.0 toont voortaan geen app-badge meer van chats die je gemute hebt. Handig als je in groespgesprekken zit en na een middag kijken honderd berichten kunt teruglezen.

Op die manier weet je zeker dat als er een cijfertje bij het Telegram-icoon staat, dit van een bericht is dat specifiek naar jou verstuurd is.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu