Telegram-chats exporteren en meer in de nieuwste update

Wouter Nijsen
28 augustus 2018, 13:06
1 min leestijd
Telegram-chats exporteren en meer in de nieuwste update
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Reviewscore

8

WhatsApp-concurrent Telegram heeft een update uitgebracht, die een aantal handige features toevoegt. Lees hier wat er allemaal nieuw is, en hoe je van de opties gebruikmaakt.

Dit is nieuw in Telegram

Net als grote concurrent WhatsApp wordt Telegram regelmatig van nieuwe features voorzien. Versie 4.9.1, die nu in de App Store staat, introduceert allereerst de mogelijkheid om je chats te exporteren. Hierdoor kun je al je gesprekken, inclusief de media die je hebt verzonden, op een andere plek bewaren.

Dit werkt vooralsnog alleen met de desktopversie van Telegram. Open de applicatie, ga naar de instellingen en scrol naar beneden totdat je ”Export Telegram data” ziet. Hier kun je kiezen wat je allemaal precies wil opslaan, en in welk formaat. Om ruimte te besparen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om videobestanden niet mee te exporteren.

Daarnaast geeft Telegram je voortaan nog meer controle over de meldingen die de iOS-app stuurt. Nieuw zijn de zogeheten ”Uitzonderingen”, waarmee je ziet welke chats of personen zijn uitgesloten van de algemene notificatie-instellingen. Hierdoor wordt het makkelijker om bijvoorbeeld alle contacten, op een paar mensen na, op stil te zetten.

Als gezegd is de Telegram-update nu beschikbaar in de App Store. De applicatie is via onderstaande knop te downloaden en werkt op vrijwel alle iOS-apparaten.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen