Verklein de kans op tekenbeten met de Tekenbeet app
Wouter Nijsen

In deze zomerdagen mogen we de teek natuurlijk niet vergeten en daarom heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu de applicatie Tekenbeet uitgebracht in de App Store. De Tekenbeet app beschikt over een radar en kan op verschillende manieren hulp bieden indien dit nodig is.

Tekenbeet app

mzl.sieaxolt.175x175-75In de app, die gratis te downloaden is, zie je wat een teek is en wat Lyme precies inhoudt, de ziekte die je van een tekenbeet kunt oplopen. Ook verschijnselen die daarbij horen worden uitgelegd. De app toont hoe je op teken controleert en hoe je ze verwijdert.

De app beschikt over veel  foto’s van teken, die je kunt vergelijken met eigen teken die je gevonden hebt, een handige extra. Tekenbeet heeft ook de mogelijkheid om pushberichten te versturen als de tekenactiviteit toeneemt. Daarnaast kun je met de ingebouwde tekenradar tot 10 dagen vooruit kijken om te zien hoeveel overlast je kunt verwachten.

Dagboek

Een andere opvallende optie in de app is dat je een eigen tekendagboek kunt bijhouden, hierin kun je foto’s en informatie verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld data toevoegen wanneer je een teek verwijderd hebt.

Direct contact met een huisarts vind je niet in de applicatie, maar er is wel een uitgebreide vraag- en antwoordsectie aanwezig.

Tekenbeet app downloaden

De Tekenbeet app is gratis te downloaden uit Apple’s App Store en is uitgegeven door Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De applicatie is geoptimaliseerd voor de iPhone, iPad en de iPod Touch. Tekenbeet-app vereist iOS 7 of nieuwer en tenminste 35.8 MB aan vrije opslagruimte.

Tekenbeet

RIVM

7 (28 reviews)
Gratis via App Store

Tekenbeet
Tekenbeet
Tekenbeet
Tekenbeet
Tekenbeet

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.