Tegeltjesmail: Tegeltjes maken op de iPhone
Redactie

Blauwe tegeltjes met spreuken erop is iets echt Nederlands. Sinds kort kan je deze delfs blauwe tegeltjes ook maken op de iPhone maken via de applicatie ‘Tegeltjesmail’. Je kan via deze applicatie gemakkelijk zelf een spreuk of een andere tekst op een tegeltje zetten. Het resultaat kan je vervolgens mailen als afbeelding.

Een eigen tegeltje maken

Het maken van een delfs blauw tegeltje met je eigen tekst is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar de applicatie te openen, en op het lege tegeltje te tikken. Vervolgens kan je je eigen tekst invoeren. Deze tekst zal automatisch op de tegel verschijnen met het juiste lettertype en de juiste grootte. Ben je helemaal klaar? Tik dan op de knop ‘Verstuur’ of ‘opslaan als foto’.

Het delen van je zelfgemaakte tegeltjes is nu nog wat beperkt, maar in de toekomst zal er waarschijnlijk een Twitter- en Facebook-functie in de applicatie verschijnen. Je kan nu via de knop ‘opslaan als foto’ ook al je tegel delen via sociale media, maar een optie binnen de applicatie zou het natuurlijk een stuk makkelijker maken.

Tegeltjesmail is gratis te downloaden uit de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.