De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Interview: Teello, het Nederlandse antwoord op Tinder

Gijs Ettes
16 januari 2015, 13:46
3 min leestijd
Interview: Teello, het Nederlandse antwoord op Tinder

De afgelopen maanden hebben diverse partijen geprobeerd het succes van dating-app Tinder te evenaren of zelfs overtreffen. Relatief nieuw is de iOS-app Teello, die het op een iets andere manier aanpakt. Wij spraken met de bedenkers.

Lees verder na de advertentie.

teello ios

Op het oog verschilt Teello nauwelijks van Tinder, de dating/vleeskeuring-app die al ruim een jaar succes boekt in de App Store. De Nederlanders Jermaine Jong en Danillo Felixdaal zagen echter dat het beter kon en besloten een variant te ontwikkelen die weliswaar net zo laagdrempelig en gratis is, maar ook iets unieks biedt.

iPhoned: Hoe verschilt Teello volgens jou van soortgelijke apps als Tinder?

Jermaine Jong: Met Teello leggen we expliciet de link tussen een virtuele en real-life ontmoeting. Met de app kun je contact maken met andere gebruikers, waarbij wij aanmoedigen om – als de klik er is – ook daadwerkelijk iets samen te gaan doen.

We geven gebruikers de mogelijkheid om dit op een leuke manier te doen en bieden ter inspiratie honderden ideeën voor een geslaagde date. Ook biedt Teello ruimte om je profiel vorm te geven met meer informatie of een korte audioboodschap. Potentiële matches kun je op dezelfde kenmerken filteren.

iP: Welk verdienmodel zit er achter Teello?

JJ: De app is momenteel gratis en advertentievrij. In de toekomst willen we geld met Teello verdienen door partners te zoeken die interessante arrangementen kunnen bieden. Gebruikers kunnen deze kiezen voor hun eerste date met een match.

Teello - Meeting People Reinvented

iP: Hoeveel actieve gebruikers heeft de app momenteel?

JJ: Momenteel heeft Teello zo’n 1500 gebruikers in Nederland. We draaien nu twee maanden proef op iOS en werken nog aan verbeteringen voor de app. Later deze maand verschijnt de volledige versie van Teello en zal de app ook voor Android te downloaden zijn.

iP: Op welke manieren brengen jullie Teello onder de aandacht?

JJ: Momenteel proberen zoveel mogelijk middels via online promotie op websites en blogs en via social media Teello onder de aandacht van gebruikers te brengen. We zetten ons eigen netwerk in, al liggen er plannen om in de nabije toekomst zelf te organiseren om ervoor te zorgen dat het actieve gebruik toeneemt.

iP: Welke toekomstige features mogen nog verwachten?

De meest gehoorde feedback is dat Teello meer gebruikers nodig heeft

JJ: Een waslijst. We hebben veel ideeën voor nieuwe features, al vinden we het belangrijk dat dit ook echt zaken zijn waar gebruikers op zitten te wachten. Zo is de meeste gehoorde feedback de afgelopen week dat er meer gebruikers bij moeten komen. Dat is logisch gezien we net begonnen zijn en ook de reden dat we iedereen aansporen om de app te downloaden!

De komende tijd gebruiken we om goed naar de feedback van onze gebruikers te luisteren en op basis daarvan zullen we bepalen welke nieuwe features worden toegevoegd. Onze beste huidige feature is het dat je je match expliciet kunt uitnodigen voor een ontmoeting. De komende tijd komen er meer uitjes om uit te kiezen (van bungeejumpen tot samen taarten bakken), waarmee je elkaar op een leuke manier leert kennen!

Teello zelf proberen kan gratis via onderstaande link. De app vereist minimaal iOS 7 en 15,2MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu