TeamViewer: Gratis je computer besturen met je iPhone

Redactie
7 maart 2010, 15:13
1 min leestijd
TeamViewer: Gratis je computer besturen met je iPhone

TeamViewer is de laatste tijd erg populair. Met het programma kan je een computer van iemand overnemen die het programma ook op de computer heeft staan. Hierdoor kan je iemand vanaf een afstand helpen met bijvoorbeeld het oplossen van problemen. Sinds deze week heeft het programma ook een officiële applicatie in de App Store staan.

Simpel en snel verbinden

De applicatie ‘TeamViewer’ werkt erg snel. Na het opstarten van de applicatie hoef je alleen nog maar het ID en het wachtwoord in te typen. Deze gegevens staan op het scherm van de computer die je wilt overnemen, en dus ben je nooit erg kwetsbaar als je het programma gebruikt. Nadat je de gegevens hebt ingevoerd gaat de applicatie contact maken met de computer.

Lees verder na de advertentie.

Als er contact gelegd is zal je eerst een scherm zien met instructies. Je ziet op dit scherm bijvoorbeeld hoe je de muis beweegt, hoe je klikt met de muis en hoe je het toetsenbord kan gebruiken. Als je dit allemaal begrepen hebt kan je aan de slag. Door op de knop te tikken krijg je meteen het scherm van de computer die je wilt overnemen in beeld.

De applicatie TeamViewer is erg handig voor mensen die vaak onderweg zijn. Als er zich problemen voordoen op één van de computers van bijvoorbeeld je bedrijf hoef je alleen maar even te verbinden om zelf een kijkje in de machine te nemen. Je kan hiermee dus geld besparen als je normaal gesproken in dit geval een monteur laat komen omdat je zelf niet aanwezig bent.

Spotlights: Mac, Windows

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's