Taxify: fijne app laat je met één tik een taxi bestellen
Wouter Nijsen

Taxify is een nieuwe app voor iOS en Android waarmee je supersnel een taxi kunt bestellen. De applicatie is vanaf vandaag in Nederland te gebruiken.

Super simpel een taxi bestellen

Met Taxify kun je binnen enkele minuten in een taxi van een gecertificeerd taxibedrijf zitten. Het bestellen van zo’n taxi doe je met een enkele tik, waarna je de mogelijkheid hebt om te kiezen welke chauffeur jouw kant op wordt gestuurd. Daarbij kun je filteren op basis van de prijs, chauffeur of autosoort. Ook worden taxi’s door klanten beoordeeld, zodat je weet welke je wel of niet moet vermijden.

Taxify werkte voorheen alleen in een aantal Europese landen, maar is vanaf vandaag ook in Nederland te gebruiken. Vooralsnog is de dienst alleen in Amsterdam te gebruiken, al wordt deze later dit jaar ook in Den Haag uitgerold. Het is nog niet bekend wanneer de app in andere delen van het land te gebruiken zal zijn.

Taxify

Overigens werkt Taxify samen met de gps-module in je iPhone. Mocht je niet precies weten waar je je bevindt, dan kan de chauffeur toch zien waar jij naartoe moet om je op te pikken. Het enige nadeel is dat deze functie iets meer van de batterij van je iPhone vergt.

Voor het gebruiken van Taxify is een account vereist, die je na het downloaden van de app direct kunt aanmaken door je mobiele telefoonnummer, naam en e-mailadres in te voeren.

Taxify downloaden

Je kunt Taxify via onderstaande link of in de App Store downloaden. Voor de installatie van de app is iOS 7 of hoger en 15,2MB aan vrije opslagruimte benodigd. De app is geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en 6 Plus, dus ook op deze toestellen schaalt de interface mooi mee.

Taxify

Taxify OU

10 (2 reviews)
Gratis via App Store

Taxify
Taxify
Taxify
Taxify
Taxify
Taxify

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.