Tap My Katamari: tikken tot je een ons weegt

Rutger Otto
3 juli 2016, 13:49
2 min leestijd
Tap My Katamari: tikken tot je een ons weegt
Tap My Katamari - Endless Cosmic Clicker

Tap My Katamari - Endless Cosmic Clicker

Gratis

Reviewscore

7

Tap My Katamari zou wel eens de ultieme ‘verveelgame’ kunnen zijn. Je doet namelijk niet meer dan op het scherm tikken en kijken hoe de score almaar blijft oplopen.

Lees verder na de advertentie.

Tikken is voortgang

Het is inmiddels een gamegenre op zich: de clicker. Dit soort ‘spellen’ zijn afkomstig van de pc, maar zijn inmiddels ook goed te vinden op iOS. Het idee achter een clicker is simpel: je klikt (of in dit geval tikt) op het scherm om verder te komen en hogere scores te behalen. Sterker: de scores gaan zelfs omhoog als je níet speelt. Een doel is er niet echt, maar het doodt zo lekker de tijd.

Tap My Katamari is een nieuwe game van Bandai Namco en is gebaseerd op de Katamari-games die op de PlayStation-consoles te vinden waren. Hierin speel je een kosmische prins die een bal vooruit rolt, waar allerlei objecten aan blijven kleven. Dat zijn eerst kleine spullen, maar als de bal groter wordt, neem je steeds grotere dingen mee. En zo werkt dat ook in Tap My Katamari.

Upgraden voor hogere scores

In het spel tik je achtereen op het scherm om de bal vooruit te duwen. Al snel ontgrendel je echter hulpjes die zorgen dat hij ook vooruit gaat als je niets doet, al gaat de voortgang sneller als je zelf tikt. Het spel is opgezet in levels en na elk tiende level is er een uitdaging om sneller te tikken dan een teruglopend balkje in beeld. Haal je het niet, dan probeer je het opnieuw totdat het wel lukt.

Daarvoor zul je jouw Katamari wel moeten upgraden. Door muntjes te verzamelen kun je namelijk sneller worden en weer meer muntjes verzamelen. En zo gaat het maar door. Ook zijn er met snoepjes en sterren extra skills vrij te spelen. Daarvoor kun je met echt geld te betalen, maar als je lang genoeg speelt, komt het vanzelf. Aangezien er niet echt een doel is, lijkt investeren niet zo nodig.

Tap My Katamari downloaden

Is er dan echt geen einde? Prince is tot level 600 te brengen, daarna kun je jouw Katamari inwisselen voor 12 sterren en opnieuw beginnen. Ook aan het upgraden van je hulptroepen komt namelijk eens een eind. Met de sterren kun je echter weer upgrades kopen waarmee de nieuwe ronde sneller gaat. Zo kun je nog records zetten ook.

Tap My Katamari zal niet voor iedereen geschikt zijn, simpelweg omdat je alleen maar hoeft te tikken. Maar grijpt het je, dan is het vreemd genoeg best verslavend. De game is gratis te downloaden in de App Store.

Tap My Katamari - Endless Cosmic Clicker

BANDAI NAMCO Entertainment Europe

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu