De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Talkshow is Periscope voor chatgesprekken

Erwin Vogelaar
27 april 2016, 15:36
2 min leestijd
Talkshow is Periscope voor chatgesprekken

De nieuwe app Talkshow laat anderen meekijken met je live chatgesprekken. Voor als je altijd een publiek nodig hebt. In dit artikel lichten we uit wat de app precies kan.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Talkshow

Heb je het gevoel dat je zo goed kunt chatten dat je wel een publiek kunt gebruiken? Welkom bij Talkshow, een nieuwe app dat je publiekelijk laat chatten. Zie het als een soort Periscope, maar dan voor tekstberichtjes. Mensen kunnen in de app meekijken, of via een unieke webpagina die voor elk gesprek los gegenereerd wordt, je woorden meelezen. Ideaal voor als je wel wat te zeggen hebt, maar liever niet voor een camera gaat zitten.

talkshow

Om zelf aan de slag te gaan moet je eerst een account maken. Dit doe je door in de app linksboven op ‘Sign in’ te drukken. Vervolgens word je gevraagd of je vrienden of andere mensen wil toevoegen. In je startscherm zie je wie er aan het praten is. Je kunt vervolgens deze gesprekken volgen, waarna je een pushbericht krijgt als er iets aan het gesprek toegevoegd wordt. Net als in Periscope kun je de chat ondersteunen door hartjes te sturen. In de app zijn ook oude gesprekken terug te lezen.

Wil je zelf een chat starten, dan kan dat door op ‘New’ te drukken, rechtsboven in het scherm. Natuurlijk moet je dan wel medepraters toevoegen, want anders is er geen gesprek. De chatopties zijn uitgebreid zoals we van andere chat-apps gewend zijn, met voldoende ondersteuning voor afbeeldingen en gifs. De chats zijn vervolgens via Facebook, Twitter of e-mail te delen. In Talkshow wordt er op dit moment gesproken over Game of Thrones, katten, slaap, Kanye West en of Twitter of Facebook beter is.

Talkshow downloaden

Talkshow kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 25,5MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.2 nodig om de app te draaien.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu