Betaalde to-do app Finish nu gratis, iPad-versie onderweg
Wouter Nijsen

Finish is een applicatie die uitstelgedrag probeert te voorkomen. Voor wie daar vaak aan leidt, is er goed nieuws: de bekende to-do app voor de iPhone is vanaf nu gratis beschikbaar in de App Store. De makers laten daarnaast doorschemeren dat er een iPad-versie onderweg is. 

De nieuwe, gratis versie geeft gebruikers de mogelijkheid om tot wel tien taken in te vullen. Helaas is het niet mogelijk om een tijdstip aan je taken te koppelen. Daarvoor zul je de betaalde versie in huis moeten halen, die 0,89 euro kost.

Finish is vorig jaar door twee highschool-studenten in de App Store gelanceerd. Zij bedachten een systeem met tijdsgebaseerde notificaties waarmee scholieren hun huiswerk niet langer uitstellen. De gebruiker van de app stopt al zijn taken in één van de drie categorieën: de korte termijn, middellange termijn en lange termijn.

Finish doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je bepaalde taken niet vergeet. De belangrijkste taken worden via de functie ‘Focus Mode’ in elke tijdscategorie weergeven. Op die manier blijft je takenlijst kort en raak je minder snel in paniek als je ziet dat de lijst uitpuilt van taken. Door middel van het plusteken voeg je nieuwe taken toe.

Finish waarschuwt je driemaal

app FinishMomenteel ontbreekt nog een synchronisatie tussen meerdere iOS-apparaten. Met een iPad-versie onderweg moet dat binnenkort verleden tijd zijn. Een release datum is nog niet vrijgegeven door de makers.

De update heeft verder een aantal schoonheidsfoutjes verholpen. Hier en daar is de app wat verfraaid en om te voorkomen dat je toch nog op het laatste moment aan je taken begint, waarschuwt Finish je driemaal.

[app 558559470]
[appimg 558559470]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.