Met Take neem je snel een meerstemmig liedje op
Rutger Otto

Een zelfbedacht liedje in je hoofd dat je snel wil opnemen? Dat kan met een gewone memorecorder, maar dankzij Take heb je in no-time een compleet acapella-nummer op je iPhone met meerdere geluidssporen.

Take Creative Vocal Recorder, zoals de app voluit heet, is een gratis voicerecorder voor de iPhone van Propellerhead. Dit team van ontwikkelaars was eerder verantwoordelijk voor grote muziek-apps als Reason en Figure. Take is voor mensen die simpele liedjes willen maken met geluiden die ze opnemen of voor mensen die snel een idee voor een liedje willen opnemen.

Verschillende geluidssporen

Take biedt drie verschillende geluidssporen om op te nemen. Als je een goed idee hebt, kun je dus op de ene zingen, op de andere drummen en op de derde bijvoorbeeld een ander instrument opnemen (of neuriën). Je maakt een demo in een handomdraai. Aan elk spoor kun je als gebruiker nog een beetje aanpassen, door bijvoorbeeld omgevingsgeluid weg te filteren en het volume te beheren.

Als je geen zin hebt om drums zelf te beatboxen, dan kun je ook kiezen om vooraf geïnstalleerde beats en geluiden in te stellen, die op repeat met jouw ingezongen kunsten meebewegen. Wel jammer is het dat als je opneemt, je helemaal niets meer hoort. Timen blijft op die manier toch wel een kwestie van goed gokken. Als je de iPhone koptelefoon inplugt heb je daar overigens geen last meer van. De muziek blijft dan afspelen terwijl jij een derde stem inzingt met de ingebouwde microfoon.

Take downloaden

Je creaties kun je natuurlijk opslaan of delen via e-mail, Twitter of Facebook. Take is te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Je hebt 36,3MB aan vrije opslagruimte nodig.

Take Creative Vocal Recorder

Propellerhead Software AB

9 (2 reviews)
Gratis via App Store

Take Creative Vocal Recorder
Take Creative Vocal Recorder
Take Creative Vocal Recorder

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.