TableDrum: Écht drummen op fysieke objecten
Redactie

Iedereen zit wel eens met zijn vingers te tikken op tafel. Zou het niet geweldig zijn als je dan echte drumgeluiden zou horen? De nieuwe applicatie TableDrum kan hier voor zorgen. Met deze app kan je geluiden uit je omgeving koppelen aan geluiden van een drumstel. Zo kan je bijvoorbeeld een tik op tafel koppelen aan de snaredrum, en een tik op een glas koppelen aan een bassdrum.

Drum-applicaties bestaan al sinds de opening van de App Store, maar een app als TableDrum hebben we nog niet eerder gezien. TableDrum werkt erg fijn, maar je moet er wel voor zorgen dat je geluiden kiest die niet op elkaar lijken. De app werkt dus het best als je met pennen of bestek tikt op hout, metaal, glas en plastic. Als je deze materialen gebruikt, zal je het gevoel hebben dat je een echt drumstel aan het bespelen bent.

In-app aankopen

De applicatie wordt standaard geleverd met een ‘classic’ drumstel. Het is echter ook mogelijk om andere geluiden te gebruiken. Deze zal je wel eerst even moeten kopen via een in-app winkel. Voor een nieuwe set trommels betaal je 79 cent.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.