Syntens helpt ontwikkelaars om meer succes met iPhone applicaties te behalen

Redactie
9 december 2009, 21:40
3 min leestijd
Syntens helpt ontwikkelaars om meer succes met iPhone applicaties te behalen

Syntens wil graag developers van mobiele applicaties bij elkaar brengen om ervaringen te delen over het online aanbieden ervan.

Op 19 december aanstaande organiseert Syntens de “iPhone Unconference” in Rotterdam, een gratis bijeenkomst voor iPhone ontwikkelaars de minimaal 1 app in de App Store hebben.

Syntens Unconference – 19 december 2009, Creative Factory te Rotterdam

appstoreSyntens wil samen met de aanwezigen discussiëren over hoe een iPhone applicatie (of applicatie op een ander platform) succesvol en winstgevend kan worden. Promotie, prijsstelling, internationale markt, nieuwe business modellen en samenwerking met commerciële bedrijven behoren tot de mogelijke onderwerpen.

Bij de ‘iPhone Unconference’ zullen een aantal internationaal succesvolle applicatie ontwikkelaars aanwezig zijn waarbij alles succesbepalende factoren rondom de ontwikkeling van een applicatie centraal zullen staan.

Lees verder na de advertentie.

De unconference insteek moet een informele sfeer oproepen die uitnodigt tot open discussies. Er zijn niet veel plaatsen beschikbaar, wil je jezelf aanmelden wees er dan tijdig bij: inschrijfformulier.

Waarom een iPhone Unconference?

Er zijn veranderingen gaande in de mobile app/ game branche. Door het steeds populairder worden van digitale platformen verandert de markt.
De 3 meest voornaamste zijn:

  1. De tussenhandel valt weg, door distributie via downloads zijn de kosten opeens veel lager en heb je in eerste instantie niet meer te maken met allerlei tussenpartijen. Toch zijn er gameontwikkelaars die zich graag nog aansluiten bij partijen als EA, Gameloft, Chillingo om daarmee meer naamsbekendheid te krijgen.
  2. De markt wordt transparanter en opener voor kleine ontwikkelaars. Bij de Wii en Nintendo DS was het voor kleine ontwikkelaars onmogelijk om een voet tussen de deur te krijgen.Bij iPhone, Android en andere mobiele platformen sta je als kleine ontwikkelaar op hetzelfde niveau als de grote jongens. Je staat in dezelfde wachtrij en hebt (meestal) met dezelfde regels te maken. Dat schept kansen. Hoe maak je de kans zo groot mogelijk, om successen te behalen?
  3. De prijzen van applicaties worden steeds lager. Dat is een trend die door de iPhone is ingezet. Games kosten niet meer €30 maar €8. Dat heeft enerzijds natuurlijk ermee te maken dat er geen fysieke doosjes meer in de winkel hoeven te liggen, maar je ziet ook dat applicaties op Windows Mobile (die voorheen makkelijk €15 kostten) nu in iPhone-variant voor €4 in de App Store te krijgen zijn.

Het is dus een algemene tendens dat de prijzen veel lager worden. Dat is iets waar ontwikkelaars zich zorgen over maken: hoe val je nog op tussen de duizenden apps en hoe zorg ik ervoor dat ik geld verdien?

Wanneer is de ‘iPhone Unconference’?

Zaterdag 19 december begint de eerste bijeenkomst. Er wordt gestart met een kennismaking en korte pitches waarin iedereen zich presenteert. De bijeenkomst zal elke 6 weken terug keren, om ontwikkelingen te bespreken en resultaten te toetsen.

Voor wie is de unconference?

In eerste instantie ontwikkelaars van mobiele applicaties in Nederland.
Je dient minimaal 1 applicatie te hebben in de appstore om deel te kunnen nemen.

Nog even alles op rij:

  • Wat: iPhone Unconference
  • Wie: Mobile app developers van Nederland met minimaal 1 app in de app store/ app market
  • Waar: Creative Factory Rotterdam, Maashaven Zuid Zijde 2, 3081 AE Rotterdam ZH
  • Wanneer: Zaterdag 19 december (terugkerend)
  • Hoe laat: 13:00 tot 17:00

Inschrijven voor de Syntens iPhone Unconference

Schrijf je nu in voor de iPhone Unconference van Syntens.

We zijn erg benieuwd wie er allemaal naar de iPhone Unconference gaan, indien je gaat vernemen we dat graag in de comments hieronder!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's