Haal veeg-toetsenbord Swype gratis binnen als App van de Week
Rutger Otto

Enkele dagen nadat Swype ook de Nederlandse taal ondersteunt, is de app gratis te downloaden voor iOS-gebruikers. Het toetsenbord is door Apple gekozen als App van de Week.

Swype toetsenbord

swypeSwype werd de afgelopen week voorzien van nieuwe talen, waaronder Nederlands. Daarmee is de toetsenbord-app eindelijk ook interessant voor gebruikers in Nederland en België. Met Swype, de naam zegt het al, kunnen gebruikers over letters heen vegen in plaats van erop te tikken. De app maakt er vervolgens zelf de woorden van die jij bedoelt. Dit moet sneller werken dan het reguliere iOS-toetsenbord van Apple.

Voorheen kon het Swype toetsenbord geen Nederlandse suggesties doen, maar nu dus wel. Daarnaast kan Swype op een intuïtieve manier emoji in het bericht dat je typt verwerken. De app kijkt naar wat je schrijft en op basis daarvan bepaalt Swype welke smiley erbij past. Deze functie werkt overigens nog niet in het Nederlands, maar niet iedereen zal het missen.

Naast het gangbare qwerty-toetsenbord, ondersteunt Swype ook andere layouts, zoals qwertz en azerty. Vind je het uiterlijk van het Swype toetsenbord een beetje saai, dan kun je gemakkelijk andere thema’s inschakelen, zodat het toetsenbord bijvoorbeeld donker wordt of met een plaatje van de aarde.

Swype downloaden

Mensen die Swype altijd al eens wilden proberen, maar nooit 89 cent wilden betalen, kunnen de app de komende week gratis downloaden in de App Store. Bevalt het vegen om te typen toch niet, dan is het toetsenbord natuurlijk ook gewoon te gebruiken voor tikken. De app is te downloaden voor iOS 8 of nieuwer. Voor de installatie dien je 23,2MB aan vrije opslagruimte te hebben.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.