Uitstekende toetsenbord-app Swype nu ook Nederlandstalig
Wouter Nijsen

Na SwiftKey is ook de uitstekende toetsenbord-app Swype vertaald naar het Nederlands. De app is voor 89 cent te downloaden in de App Store en vereist iOS 8 of nieuwer.

Update maakt Swype Nederlands

Swype NederlandsDe meesten zullen Swype al wel kennen, want de toetsenbord-app is al jaren erg populair op Android. Zodra Apple bekendmaakte dat iOS 8 de deuren zou openen voor toetsenborden van derden, werd al snel duidelijk dat ontwikkelaar Nuance Communications met een iOS-versie van Swype zou komen. Deze verscheen gelijktijdig met de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem en was aanvankelijk alleen in talen als het Engels te gebruiken.

De nieuwe update brengt het aantal talen op 21 en ook Nederlands wordt nu ondersteund. De update voegt verder de intelligente emoji-ondersteuning toe en maakt de indeling voor iPad-gebruikers weer in orde.

Typen met Swype doe je – zoals de naam al doet vermoeden – door te swipen over de afzonderlijke letters van een woord. Wanneer je dit een aantal dagen probeert, zul je merken dat dit gemakkelijker en sneller tikt dan de traditionele manier. Swype bekijkt verder je schrijfstijl en geeft op basis daarvan woordsuggesties, zodat je supersnel zinnen kunt vormen. Tot slot is Swype, net als de meeste externe toetsenbord-apps, te personaliseren door de vijf beschikbare thema’s. Hiermee geef je het toetsenbord een eigen tintje.

Swype downloaden

Swype is in de App Store of via onderstaande link te downloaden en kost 0,89 euro. Voor de installatie is iOS 8 en minimaal 23,2MB aan opslagruimte benodigd. Net als SwiftKey is Swype geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.