Swords & Poker Adventures: versla vijanden met poker

Rutger Otto
22 juli 2014, 17:25
2 min leestijd
Swords & Poker Adventures: versla vijanden met poker

Een spel dat poker mixt met RPG-elementen en een levelsysteem a la Candy Crush Saga hadden we nog niet. Nu wel, want Swords & Poker Adventures gooit alledrie de ingrediënten in de blender.

Lees verder na de advertentie.

De game van Konami leunt zwaar op het freemium principe, waarbij je steeds een aantal potjes kunt spelen, voordat je energie op is en je moet wachten voordat je verder kan. Voor een upgrade van 5 euro ben je overal vanaf, maar met een paar potjes per keer heb je dat niet nodig.

Swords & Poker Adventures Launch Trailer

Avontuur, poker en zwaarden

In Swords & Poker Adventures ga je – de naam zegt het al – bewapend met een zwaard op avontuur terwijl je poker speelt. Je gaat op een Candy Crush-achtige kaart van vijand naar vijand. Deze kun je alleen verslaan door een potje poker te spelen. Dit doe je niet op traditionele wijze. De kaarten verschijnen op een grid. Standaard liggen er een aantal kaarten in het midden. Jij kunt er per beurt twee uit je hand aan toevoegen om een combinatie te maken in horizontale, verticale en diagonale lijnen.

Maak je pokercombinaties, zoals een paar, three of a kind of full house, dan doe je de vijand schade. Natuurlijk geldt: hoe beter de combinatie, des te sterker je aanval is. Het is daarnaast van belang dat je tactisch te werk gaat, want langzaam komt het speelveld vol te liggen met kaarten.

Download Swords & Poker Adventures

Elk level zijn er drie sterren te verzamelen en ondertussen kun je nieuwe wapens vergaren. Er is geen verhaal, Swords & Poker Adventures is puur progressie-gedreven, waarbij ook in de levels weinig verschil zit, behalve dat het steeds iets moeilijker wordt. De app is gratis te downloaden in de App Store voor iOS 5 of nieuwer. Er is 80,5MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu