Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Sword of Xolan: fraaie platformer die je moet spelen

Rutger Otto
23 mei 2015, 15:50
2 min leestijd
Sword of Xolan: fraaie platformer die je moet spelen
Sword Of Xolan

Sword Of Xolan

€ 0,99

Reviewscore

9

Het is vreemd dat Sword of Xolan deze keer niet bij ‘Beste nieuwe games’ staat in de App Store, want dat had deze retroplatformer wel degelijk verdiend.

Lees verder na de advertentie.

Sword of Xolan

Sword of Xolan is een nieuwe game die meteen opvalt door zijn prachtige pixelstijl, maar die blijft hangen omdat alles gewoon zo lekker speelt. In het introfilmpje wordt uit de doeken gedaan wat het achterliggende verhaal is, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Je speelt Sword of Xolan voor de gameplay.

Er zijn slechts enkele platformspellen op iOS die echt goed werken met touchbesturing. Denk aan Mos Speedrun of Bean Dreams en Bean’s Quest (de laatste twee zijn overigens afgeprijsd en samen voor drie euro te koop). Aan dit rijtje mag je Sword of Xolan nu toevoegen. In dit spel loop en spring je zeer soepel door een 30-tal levels, terwijl je monsters verslaat met je zwaard of magische aanvallen.

Vijanden slaan en kaarten vrijspelen

Per level kun je gewoon van A naar B gaan, maar leuker is het om alle vijanden te verslaan (voor munten) en om alle gevangenen te bevrijden uit kooien. Dat zijn er steeds drie per level. Daar moet je goed naar zoeken (door zsommige muren kun je heenlopen). Ook is er per level één schatkist te vinden waar je munten mee verzamelt.

Die munten zijn handig, omdat je daarmee spelkaarten kunt vrijspelen die je van power-ups voorzien, zoals een volle magie-fles aan het begin van een level. Je hebt namelijk steeds maar drie magie-aanvallen, daarna moet je ze aanvullen met blauwe flesjes. Deze worden overigens vaak door vijanden achtergelaten, waardoor je bijna nooit tekort komt. Met magie kun je vuurballen tegen vijanden schieten.

sword of xolan

Fijne gameplay en mooie beelden

Naast de verfijnde besturing is de game ook te prijzen om zijn mooi gebouwde levels en prachtige stijl. Er zijn dertig verschillende monsters die allemaal op een andere manier aanvallen en de drie bosses in het spel hebben zo hun eigen tactiek.

Naast het verhaal, kun je ook levels tegen de klok spelen. Hierbij is het zaak om een aantal zakken zo snel mogelijk uit de lucht te slaan. Het spel kost slechts 99 cent. Hoewel de game vrij kort is, is het je geld meer dan waard.

Sword Of Xolan

ALPER SARIKAYA

€ 0,99 via App Store

Sword Of Xolan
Sword Of Xolan
Sword Of Xolan
Sword Of Xolan
Sword Of Xolan
Sword Of Xolan
Sword Of Xolan
Sword Of Xolan
Sword Of Xolan
Sword Of Xolan
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu