Swing Copters: nieuwe verslavende game van maker Flappy Bird
Gijs Ettes

Overmorgen kunnen we kennismaken met de nieuwe game van Flappy Bird-maker Dong Nguyen. In Swing Copters is het de bedoeling om op het scherm te tikken om een mannetje met een helicopter door poorten te manoeuvreren.

Flappy Bird, maar dan anders

Net als bij Flappy Bird druk je in Swing Copters dus als een malle op het scherm, al beweegt je mannetje nu niet van links naar rechts, maar van beneden naar boven. Daarbij lijkt de moeilijkheidsgraad nóg meer te zijn opgeschroefd. Zoals je kunt zien in de video hieronder vlieg je namelijk niet in één rechte lijn naar boven en zijn er bovendien grote hamers die heen en weer slingeren en het einde van je helikopter kunnen betekenen. Alsof de krappe poorten nog niet genoeg waren…

Swing Copters release

Vanaf 21 augustus kun je Swing Copters downloaden in de App Store. Net als Flappy Bird is de game gratis, al kun je voor een in-app aankoop (89 cent) de advertenties in de app verwijderen. De game verschijnt ook voor Android.

Lees meer over Flappy Bird

Flappy Bird was begin dit jaar een waar fenomeen in de App Store en Google Play. Het verslavende en frustrerende spelletje leverde maker Nguyen ruim 50.000 dollar aan reclame-inkomsten per dag op, maar na talloze doodsbedreigingen en de overweldigende media-aandacht werd het hem allemaal te veel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.