Slim toetsenbord SwiftKey mogelijk naar de iPhone en iPad

Gijs Ettes
22 januari 2014, 10:35
1 min leestijd
Slim toetsenbord SwiftKey mogelijk naar de iPhone en iPad

Geruchten gaan dat het slimme virtuele toetsenbord SwiftKey ook zal verschijnen voor de iPhone en iPad. Dat beweert althans Twitteraar Evan Blass, die regelmatig informatie en foto’s van nieuwe smartphones lekt.

Lees verder na de advertentie.

Blass plaatste onlangs een tweet met de tekst “SwiftKey on iOS?”. Normaal gesproken voorziet hij dergelijke beweringen van bewijs middels een foto of specificaties, maar dat is nu helaas niet het geval. Het is daarom nog maar de vraag of het slimme toetsenbord op korte termijn zijn opwachting maakt op de iPhone en iPad. Temeer omdat het momenteel niet mogelijk is om het standaardtoetsenbord in iOS te wijzigen. Het is enkel mogelijk het toetsenbord op te splitsen of de instellingen ervan te wijzigen.

SwiftKey: intelligent virtueel toetsenbord

SwiftKey is een alternatief keyboard dat beschikbaar is voor apparaten met het Android-besturingssysteem. Het toetsenbord is erg populair vanwege de slimme tekstvoorspelling die is gebaseerd op tekstberichten die je typt. Hoe meer je SwiftKey gebruikt, des te beter het toetsenbord in staat is om te voorspellen wat je gaat typen.

Daarnaast is SwiftKey beschikbaar in een groot aantal verschillende talen, waaronder het Nederlands, Engels, Frans, Spaans en minder bekende talen als het Perzisch en Hebreeuws. SwiftKey Healthcare is een variant op het toetsenbord dat uitblinkt in het voorspellen van woorden op basis van klinische gegevens.

In de video hieronder krijg je een indruk van de werking van SwiftKey. Meer informatie over het toetsenbord vind je op de officiële website.

→ Lees ook ons overzicht met 5 handige iPad Mini tips die je nu kunt toepassen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu