De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

3 zaken die je moet weten over foto-app Shift

Wouter Nijsen
30 december 2014, 15:18
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten over foto-app Shift

Shift is een nieuwe foto-app die je je eigen filters laat maken. We lichten 3 zaken uit die je moet weten over Shift.

Lees verder na de advertentie.

1. Een overzichtelijke interface

Shift

Waar sommige foto-apps uit de App Store de plank misslaan door te veel opties op een relatief klein scherm te persen, doet Shift dit wel goed. Onderaan het beeld staan een aantal knoppen en een tweetal schuifbalken, waarmee je de app bedient. Wanneer je Shift voor het eerst opstart krijg je een korte uitleg, maar je zult merken dat je deze helemaal niet nodig hebt. Je hebt namelijk al na een paar minuten precies door hoe de app werkt en waar je de functies kunt vinden.

2. Een unieke draai op filters

Tegenwoordig hebben erg veel apps ingebouwde filters om foto’s van een andere stijl te voorzien, maar de makers van Shift hebben hier een unieke draai aan gegeven. Het is mogelijk om zelf filters te ontwerpen, zodat je je foto’s een uniek, eigen tintje kunt geven. Ben je klaar met bewerken en tevreden over het resultaat, dan heb je uiteraard ook de mogelijkheid om de kiekjes met anderen te delen.

3. Zelf filters maken in Shift is simpel

Het maken van filters en aanpassen van foto’s in Shift is heel simpel. Maak of importeer allereerst een foto, waarna je hem met de schuifbalken onderaan al licht aanpast. Deze schuifbalken bepalen de toon en intensiteit van een filter, zodat je zelf kunt bepalen in hoeverre de oorspronkelijke kleuren behouden blijven. Door op de foto zelf een drietal punten te bewegen, bepaal je zelf waar de focus van het filter ligt.

Heb je inspiratie nodig, tik dan op de middelste knop en je krijgt een willekeurig instelling te zien, waarna je ‘m zelf uiteraard weer kunt aanpassen. Ben je tevreden over het resultaat en wil je de instellingen bewaren, tik dan op het sterretje en Shift slaat dit direct op. Handig wanneer je andere foto’s van dezelfde filter wilt voorzien!

Shift downloaden

Shift is een aanrader en geeft je dus zelf de controle over filters. De app kost 0,99 euro en is via de onderstaande link te downloaden. De app is geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en 6 Plus en vereist iOS 7 en 35,5MB geheugen voor de installatie.

Shift - Custom Filters

Pixite LLC

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Shift - Custom Filters
Shift - Custom Filters
Shift - Custom Filters
Shift - Custom Filters
Shift - Custom Filters
Shift - Custom Filters
Shift - Custom Filters
Shift - Custom Filters
Shift - Custom Filters
Shift - Custom Filters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu