Programmeer robots, drones en meer met Swift Playgrounds
Erwin Vogelaar
Swift Playgrounds

Swift Playgrounds

Gratis

Onze score

8

Apples programmeer-app wordt een stuk fysieker. Het is binnenkort voor kinderen mogelijk om via Swift Playgrounds robots, drones en meer te programmeren.

Swift Playgrounds robots en drones

De iPad-app Swift Playgrounds van Apple is al interessant, omdat het kinderen stap voor stap leert te programmeren. Binnenkort wordt de app ook voor creatievelingen de moeite waard. De code die kinderen schrijven gaat namelijk de fysieke wereld in. Het wordt mogelijk om voor robots, drones en muziekinstrumenten en programmeren.

Programmeren zou eigenlijk standaard een vak op school moeten zijn, omdat het kinderen beter voorbereidt op de toekomst dan menig ander onderwerp. Maar voor het zover is biedt een app als Swift Playgrounds uitkomst. Met de applicatie leren kinderen namelijk hoe de programmeertaal van Apple taal in elkaar steekt via het programmeren van simpele games. Apple voegt regelmatig nieuwe uitdagingen toe waar kinderen zich aan wagen. Hierdoor blijft de app interessant.

Swift Playgrounds robots

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De toevoeging van een serie bluetooth-robots maakt het programmeren plots een stuk tastbaarder. “Nu kunnen ze de code die ze schrijven meteen zien en hun favoriete robots, drones en muziekinstrumenten rechtstreeks besturen”, stelt Craig Federighi, Senior Vice President Software Engineering van Apple.

Apple werkt hier onder andere voor samen met Lego. Dit bedrijf heeft namelijk een robot, de Mindstorms Education EV3. Deze wordt eerst door kinderen in elkaar gezet en daarna pas geprogrammeerd. Verschillende drones van Parrot zijn eveneens programmeerbaar. Ook de Sphero SPRK+, Jimu Robot MeeBot Kit, Dash en Skoog werken met Swift Playgrounds.

Vanaf maandag is de nieuwe versie van Swift Playgrounds beschikbaar. De app is gratis te downloaden in de App Store. De app werkt met alle iPad Air- en iPad Pro-modellen en de iPad mini 2. Je moet wel iOS 10 of hoger draaien. De app kun je nu alvast downloaden via onderstaande link, zodat de update automatisch binnenkomt.

Download Swift Playgrounds in de App Store (gratis)

Swift Playgrounds

Apple

6 (111 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.