Red de wereld door fit te blijven met Superhero Workout
Rutger Otto

Wil je graag fit en in vorm blijven, maar heb je een gebrek aan motivatie? Probeer dan Superhero Workout, want zelfs het lot van de wereld je niet aan het sporten krijgt, wat dan wel?

Superhero Workout is een fitness-app van de makers van Zombies, Run! Daarin was het de bedoeling dat je wordt getraind met hardlopen. Geef niet op, anders halen de zombies je in. De app combineerde sport met verhaal en muziek, waardoor hardlopen zelfs op een loopband leuk moest worden.

Fitness om de wereld te redden

Nu heeft ontwikkelaar Six to Start een nieuwe app om je gemotiveerd te krijgen. Met Superhero Workout heb je geen last van zombies, maar komen er aliens op je af. Om de wereld tegen die invasie te verdedigen moet je een aantal krachtoefeningen doen. Je slagen, buikspieroefeningen en jumping jacks worden omgezet als verdediging tegen buitenaards kwaad. Zo sla je raketten uit de lucht en laad je je gevechtspak op met jumping jacks.

Er zijn twintig verschillende missies, met elk 12 intensieve trainingen. Daarvoor heb je verder geen apparatuur nodig. De app registreert je bewegingen via de frontcamera van de iPhone. Zet het toestel op een tafel en doe je oefeningen. Met de koppeling van Apple TV werkt het nog beter, want dan zie je beter wat je aan het doen bent. In de toekomst komt er misschien ook nog ondersteuning voor Google Chromecast.

Superhero Workout downloaden

Om Superhero Workout te gebruiken, heb je iOS 7 of nieuwer nodig, evenals 475MB voor de installatie. De app kost eenmalig 4,49 euro.

7 Minute Superhero Workout

Six to Start

€ 3,49 via App Store

7 Minute Superhero Workout
7 Minute Superhero Workout
7 Minute Superhero Workout
7 Minute Superhero Workout
7 Minute Superhero Workout

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.