Retemoeilijke Super Hexagon is gratis App van de Week
Wouter Nijsen
Super Hexagon

Super Hexagon

€ 3,49

Onze score

8,5

De pittige iOS-game Super Hexagon is tijdelijk gratis te downloaden. Het spelletje staat al een aantal jaar in de App Store en is een echte klassieker.

Minimale actiegame

Apple koos afgelopen weekend Colorburn als de App van de Week, nu is iOS-game Super Hexagon tijdelijk gratis te downloaden. Dit bekende spelletje wordt door velen beschouwd als één van de beste mobiele games van de afgelopen jaren. In de game ben je een klein pijltje dat randen moet ontwijken door in kleine openingen te glippen. Dat is moeilijk én verslavend.

Hoewel de presentatie anders doet vermoeden, is Super Hexagon een hectische game. De randen binnen de spelwereld gaan razendsnel op je af en je moet het pijltje nauwkeurig bedienen om niet gelijk dood te gaan. Ondertussen zorgt pompende elektronische muziek dat je nog meer op het puntje van je stoel zit.

Hoewel Super Hexagon prima speelt op de iPhone, raden we aan om een iPad erbij te pakken. Door het grotere scherm heb je meer ruimte en overzicht, al blijft de game even pittig. Om het nog lastiger te maken, verandert het spel voortdurend van kleur. Dit is soms een beetje verwarrend, al worden overgangen subtiel in beeld gebracht. Super Hexagon bevat verder maar één spelmodus, al kun je schakelen tussen moeilijkheidsgraden.

Super Hexagon gratis downloaden

Heb je Super Hexagon nog nooit gespeeld, dan moet je game zeker even downloaden. Het spel weegt 30,7MB en vraagt om iOS 7.1 of hoger voor de installatie.

Super Hexagon

Terry Cavanagh

8 (1 reviews)
€ 3,49 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.