Super: social foto-app van de makers van Jelly

18 november 2014, 19:13
2 min leestijd
Super: social foto-app van de makers van Jelly

Ken je Jelly nog? De kans is groot van niet, want die app (gemaakt door één van de oprichters van Twitter) flopte behoorlijk in de App Store. Nu proberen dezelfde ontwikkelaars het opnieuw met Super.

Lees verder na de advertentie.

Hysterische foto-app

Net als Jelly, dat draaide om het beantwoorden van vragen van anderen, valt of staat ook Super met of de app omarmd wordt door de community. Super is misschien nog wel lastiger in de markt te zetten, want sociale netwerken zijn er al genoeg, en foto-apps al helemaal. Toch combineert de Super die twee dingen. Krijg je dan een soort Instagram? Zoiets, maar dan met de hectische en kleurrijke drukte van een comic of MTV-show.

Het begint met het aanmaken van een account. Je voegt dan een selfie toe waarbij je een kekke cartoony zonnebril over je ogen plakt. Vervolgens krijg je een galerij van voorbeelden te zien, die uitleggen hoe de app werkt. Ook kun je vrienden uit je contactenlijst en sociale media toevoegen.

super app

In principe werkt Super zoals alle andere sociale apps. Je kan mensen volgen, foto’s linken en reacties plaatsen. Via tasjes check je wat mensen in de buurt hebben geüpload. Maar het leukste is natuurlijk om je eigen foto’s of berichten te plaatsen.

Zo werkt de Super app

Door op het potloodje rechtsboven in beeld te tikken, ga je aan de slag. Het begint met een stukje tekst. Je selecteert het begin van een zin, bijvoorbeeld ’the best’ of ‘listen’. Vervolgens kun je de regel aanvullen en de uitspraak ondertekenen met je naam. In het venster hierna voeg je een foto toe. Dat kan er één van jezelf zijn of één van de vele stockfoto’s. Echte bewerk-opties zijn er overigens niet. Je kan de foto negatief maken en de tekst beter laten opvallen, meer niet.

Als alles naar wens is, kun je een link toevoegen, de locatie delen en instellen of je wel of niet anoniem in de stream wil komen. Vervolgens deel je de foto.

Super downloaden

De app is geinig en lekker hysterisch, maar of het een hit wordt, is maar de vraag. Je kan de app gratis downloaden in de App Store, als je iOS 7.1 of nieuwer draait. Voor de installatie is 21,1MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu