De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Sunrise-app introduceert een agenda-toetsenbord

Rutger Otto
15 mei 2015, 10:33
2 min leestijd
Sunrise-app introduceert een agenda-toetsenbord

De dagen van schakelen tussen apps om een gaatje voor afspraken te vinden zijn voorbij. Sunrise, de fijne agenda-app, introduceert een toetsenbord genaamd Meet waarmee je snel een datum checkt en deelt.

Lees verder na de advertentie.

Sunrise Meet

Voordat je het Meet-toetsenbord kunt gebruiken, moet deze wel toegevoegd worden aan iOS. Pas daarna kun je hem in andere apps gaan gebruiken. Om het toetsenbord in te stellen ga je naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Toetsenbord’ > ‘Toetsenborden’ > ‘Voeg toetsenbord toe…’. Hier kies je voor Sunrise. Tik extra op Sunrise om de app volledige toegang te geven.

Hou je je vinger nu ingedrukt op het wereldbolletje van het toetsenbord als je ergens in een app wil typen, dan kun je nu ook ‘Meet – Sunrise’ selecteren. Het lijkt een gewoon toetsenbord, maar met de rode agenda-knop open je het overzicht van wat er de komende dagen voor jou in de pijplijn zit.

Op dit overzicht is het meteen mogelijk een dag en tijd aan te tikken die voor jou het beste uitkomt. Tik op de blauwe knop en de afspraak verschijnt als linkje bij de ander. Komt het bij diegene ook goed uit, dan wordt de datum vanzelf aan jullie agenda’s toegevoegd.

Agenda wordt bruikbaarder

Het Meet-toetsenbord is de eerste grote update voor Sunrise sinds het bedrijf afgelopen februari werd overgenomen door Microsoft. Volgens medeoprichter Pierre Valade verandert er voor Sunrise voorlopig weinig. “We zijn geen Outlook en hebben daardoor meer vrijheid om te experimenteren. Van zo’n merk worden andere dingen verwacht dan van ons. Wij kunnen ideeën iets agressiever doorzetten.”

Meet was al een jaar in ontwikkeling en hoopt van je agenda een nog betere assistent te maken. Toch is er nog ruimte voor meer verbetering; zo kun je er momenteel slechts één op één-afspraken mee inplannen en werkt het niet met een groep mensen. Overigens hoeft de ander om afspraken te plannen niet in het bezit te zijn van Sunrise, al maakt het de ervaring wel een stuk beter.

Sunrise downloaden

Sunrise is gratis te downloaden vanuit de App Store. Voor installatie is 25,7MB en iOS 8 of nieuwer nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu