Sun: prachtige weer-app is minimalistisch en informatief tegelijk

Lars Paijmans
10 oktober 2016, 10:28
2 min leestijd
Sun: prachtige weer-app is minimalistisch en informatief tegelijk
Sun - weather forecast powered by Dark Sky

Sun - weather forecast powered by Dark Sky

€ 2,29

Reviewscore

8

Weer-apps lopen het gevaar je te overweldigen met de hoeveelheid informatie. Sun is een prachtige nieuwe iPhone-app, die zich specialiseert in een nauwkeurig en stijlvol lokaal weerbericht.

Lees verder na de advertentie.

Sun ziet er prachtig uit

Je hoeft maar één screenshot van Sun te bekijken om te zien dat deze app het anders aanpakt dan alle andere weer-apps. Als je Sun opent zie je geen tabellen met cijfers, maar een enkele lijn die zich van links naar rechts over je scherm beweegt.

Deze lijn stelt de dag voor, en een bolletje geeft het huidige tijdstip aan, inclusief de temperatuur en weersituatie. Door het bolletje te verplaatsen ‘scroll’ je door de dag en zie je de voorspelling veranderen.

Op de achtergrond zie je het scherm donker worden en oplichten als de zon opkomt en weer ondergaat. Dit stijlvolle overzicht is in negen van de tien gevallen genoeg om het belangrijkste over het weer te weten te komen: wat is de temperatuur, en gaat het nog regenen als ik buiten ben. Sun bevat echter ook de uitgebreidere info waar je soms ook naar op zoek bent.

Uitgebreide info is altijd in de buurt

Door over het scherm naar boven te vegen krijg je meer info over de gevoelstemperatuur, neerslagkans en de windsnelheid. Veeg nog een keer naar boven en je krijgt een grafiekje met daarin van uur tot uur de kans op neerslag, het tijdstip voor zonsopkomst en -ondergang en de luchtdruk. Om Sun ook ’s nachts aangenaam aan je ogen te maken, heeft de app een ingebouwd nachtthema dat de witte kleuren vervangt met zwart. Ook kun je meerdere locaties aan de app toevoegen, zodat je niet steeds handmatig de naam van een stad in hoeft te vullen.

Door Sun echter toegang te geven tot je locatie zal de app altijd de app openen met de weersverwachting voor je de plek waar je op dat moment bent. De weer-app is vanaf nu voor 2,99 euro beschikbaar in de App Store en een absolute aanrader voor mensen die hun weerbericht zo mooi mogelijk gevisualiseerd willen zien worden, zonder in te leveren op functionaliteit.

Sun - weather forecast powered by Dark Sky

Jakob Henner Pedersen

€ 2,29 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu