De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Vecht met de Suicide Squad tegen golven van vijanden

Rutger Otto
17 juli 2016, 13:30
2 min leestijd
Vecht met de Suicide Squad tegen golven van vijanden
Suicide Squad: Special Ops

Suicide Squad: Special Ops

Gratis

Reviewscore

7

Batman en Superman moeten begin augustus plaats maken voor Joker en zijn team van schurken in de Suicide Squad film. Ter ere daarvan verschijnt er een aardige game die helemaal gratis te spelen is.

Lees verder na de advertentie.

Suicide Squad

Suicide Squad draait om een groep comic-badguys, bestaande uit onder meer Joker en Harley Quinn. Zij voeren klusjes uit voor de overheid met als tegenprestatie hun vrijheid. Dat zijn niet zomaar klusjes, maar extreem gevaarlijke missies waar niemand anders voor ingezet kan worden. In de film komt het team erachter dat ze juist zijn ingezet om te falen – en dat resulteert uiteraard in chaos. De vraag is hoe het afloopt.

Dat de film eraan komt, zal bij velen al bekend zijn. Om de reclamemachine nog wat meer te laten ronken in de weken voor release, is er een game op iOS uitgebracht. De volledige titel luidt Suicide Squad: Special Ops en het is een first-person arena-shooter, waarbij je het als speler opneemt tegen hordes aan vijanden die op je af komen rennen.

Golven van tegenstand

Dat doe je met twee andere teamgenoten. Naast Harley Quinn (met knuppel), speel je ook met Deadshot (met geweren) en El Diablo (die vuur uit zijn handen schiet). Je kunt elke ronde wisselen met wie je speelt om het wat divers te houden. Want veel heeft het allemaal niet om het lijf, behalve dat er steeds meer vijanden op je afkomen en dat je wat tactisch met je kogels moet omspringen. Het hele spelprincipe doet denken aan Call of Duty: Zombies, waarin je in een team golven aan vijanden probeerde af te weren om zo ver mogelijk te komen. Die game was er overigens niet alleen op de console, maar ook op iOS (4,99 euro).

Suicide Squad ziet er fraai uit. In de app kun je ook de trailer bekijken, maar er zijn helemaal geen advertenties en de makers bieden ook geen in-app aankopen om verder te komen. Wel kan je iPhone behoorlijk in temperatuur stijgen naarmate je langer speelt. De touch-besturing kan even wennen zijn, maar in de instellingen kun je de snelheid van de camera zodanig aanpassen dat het toch vrij aardig werkt. Schieten gaat vanzelf als je op een vijand richt.

Download Suicide Squad

Al met al is Suicide Squad niet alleen een prima zoethoudertje voor mensen die op de film zitten te wachten. Ook als shooter staat hij zijn mannetje. En helemaal gratis dus, zonder reclame, wat tegenwoordig als zeldzaamheid beschouwd mag worden.

Suicide Squad: Special Ops

Warner Bros.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Suicide Squad: Special Ops
Suicide Squad: Special Ops
Suicide Squad: Special Ops
Suicide Squad: Special Ops
Suicide Squad: Special Ops
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu