Sudoku Grab: Sudoku’s oplossen met je camera
Redactie

Sinds een jaar of vijf zijn Sudoku-puzzels enorm populair in Nederland. Deze puzzels met cijfers zijn verkrijgbaar in verschillende moeilijkheidsgraden. Over moeilijke puzzels doen mensen soms uren, maar dat kan makkelijker als je een iPhone hebt. Met de applicatie Sudoku Grab kan je met behulp van je camera de moeilijke puzzels binnen 5 seconden oplossen.

Camera

De applicatie staat al enige tijd in de App Store, maar door een update is deze applicatie pas echt nuttig geworden. Met de vorige versie van de applicatie kon je een Sudoku oplossen door er een foto van te nemen, maar sinds de huidige versie hoef je geen foto meer te nemen.

Als je de applicatie opstart krijg je vier knoppen te zien. Als je op het camera-icoontje klikt krijg je 3 opties:

  • Grab From Camera
  • Grab From Photo Library
  • Live Grab

De laatstgenoemde optie is nieuw in de huidige versie. Als je deze opties aantikt opent je camera. Als je je camera op een sudoku-puzzel richt zie je een aantal groene lijnen op het scherm verschijnen. Deze lijnen geven aan of waar de puzzel zich bevindt. De applicatie zal zelf de puzzel en cijfers herkennen, het enige wat je kan doen is de camera stilhouden.

Oplossen

Als je onderin het scherm op ‘Solve’ tikt zie je dat de applicatie de puzzel oplost. Op het scherm waar je de groene lijnen en witte cijfers ziet zal je blauwe cijfers zien verschijnen. Deze blauwe cijfers zijn de cijfers die in je in moet vullen om de puzzel op te lossen.

De applicatie haalt misschien de puzzel-ervaring weg, maar het is wel weer iets om te laten zien aan je vrienden. De applicatie Sudoku Grab is voor 1,59 te downloaden uit de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.