Subiet: handige trein-app met goed ontwerp

5 juli 2015, 11:12
1 min leestijd
Subiet: handige trein-app met goed ontwerp
Subiet

Subiet

Gratis

Reviewscore

7

Je legt dikwijls dezelfde treinreis af, maar de vertrektijden weet je nog steeds niet. Laat staan dat je vertragingen incalculeert. Dan is Subiet iets voor jou.

Lees verder na de advertentie.

Simpele maar handige trein-app

Subiet werd gemaakt door de Nederlandse designstudio Oak & Morrow in samenwerking met de developers van Q42. De app werd volgens de makers uit frustratie over bestaande openbaar vervoer-apps geboren. “Waarom, als je elke dag dezelfde routes nodig hebt, moet je deze elke keer opnieuw invoeren?”, vroegen ze zich af. “Je wilt gewoon nu weten of jouw trein gaat en zo niet wanneer dan wel. Subiet dus, niet nadat je vijf stappen verder bent.”

subiet

Dat is precies wat Subiet biedt. In de app kun je zelf reizen toevoegen met een vertrek- en eindpunt. Eventueel kun je nog een minimale overstaptijd selecteren, zodat je zeker weet dat je altijd je trein haalt als je ergens moet wachten. Als je een ‘lijn’ hebt aangemaakt, komt hij als blok op de startpagina van de app te staan.

In de vierkanten staat de reis en de eerstvolgende vertrektijd in grote groene cijfers. Daarachter staat in kleinere grijze cijfers de verwachte aankomsttijd. Tik op een blok om alle tijden te bekijken. Handig hiervan is dat je meteen de sporen ziet staan en hoelang de reis in minuten (en uren) duurt.

Subiet downloaden

Voor treinreizigers (met NS) is Subiet een superhandige app. Momenteel is hij nog gratis te downloaden, later betaal je er 79 cent voor. Naast NS-opties bevat de app momenteel geen andere ov-tijden, maar wie weet komt dat in een latere update. De app oogt in elk geval prachtig dankzij rustige kleuren, mooie tekeningen en een heel overzichtelijke interface. Voor de installatie heb je minimaal iOS 8 nodig en 7,1MB aan vrije opslagruimte.

Subiet

Oak & Morrow

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Subiet
Subiet
Subiet
Subiet
Subiet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu