Studio Design: strakke ontwerp app voor iPhone

Roel van Hout
30 augustus 2013, 9:30
2 min leestijd
Studio Design: strakke ontwerp app voor iPhone

Alhoewel professionele fotografen er ongetwijfeld anders over denken, heeft Instagram het maken van goede foto’s een stuk vergemakkelijkt. Ontwerp app Studio Design hoopt hetzelfde te doen voor ontwerpen.

Natuurlijk is er met de meeste Instagram kiekjes nog steeds een heleboel mis, maar de kracht van dat medium is het gemak waarmee je een acceptabele foto uit je telefoon tovert. Ontwerp app Studio Design heeft goed naar die aanpak gekeken.

ontwerp appStudio Design is een gratis foto-editor en design app voor je iPhone, die qua opzet wel een beetje doet denken aan Over: je kunt er gemakkelijk foto’s mee maken, deze bewerken en er vervolgens allerlei sjablonen en emblemen aan toevoegen. Daarna zijn je kunstwerkjes te uploaden naar allerhande sociale netwerken. Tot zover niet echt iets nieuws onder de zon, maar Studio kan meer.

Studio Design app is uitgebreid doch gebruiksvriendelijk

Hoe uitgebreider de mogelijkheden, hoe moeilijker het vaak is om tot een acceptabel eindresultaat te komen. Zie Instagram: de mogelijkheden van die app zijn zeer beperkt, maar er zijn weinig gebruikers die niet tevreden zullen zijn met hun bewerkte foto’s. Studio wijkt in die zin wel een beetje af van de aanpak van Instagram, maar bevat wel één functie die veel gebruikers zal bevallen.

Lees verder na de advertentie.

Het is namelijk mogelijk om de toegevoegde lagen van andermans foto’s te pakken. Als je een goed geslaagd ontwerp ziet, zul je dat dus met een paar tikken aan je eigen foto kunnen toevoegen. Let op: het gaat hierbij alleen om de toegevoegde effecten, niet de foto zelf. Anderen zullen dus op hun beurt ook niet met jouw foto’s aan de slag kunnen.

In één week tijd zijn er al 74.000 ontwerpen gemaakt, waarvan er 29.000 tot stand zijn gekomen door de hergebruik-functie. Dus: hou je van het onderweg bewerken van foto’s, dan mag je Studio zeker niet missen.

Studio Design bevat in app-aankopen in de vorm van extra filters, maar is gratis te downloaden in de App Store!

Studio Design

Overlay Studio Inc

Gratis via App Store
Studio Design
Studio Design
Studio Design
Studio Design
Studio Design
Studio Design
Studio Design
Studio Design
Studio Design
Studio Design

Via: Apostle

Spotlight: Instagram

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's