De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Studio-app laat je met anderen acteren door te chatten

Rutger Otto
3 juni 2015, 13:13
2 min leestijd
Studio-app laat je met anderen acteren door te chatten

Studio is een nieuwe app voor iOS waarmee in de huid van een bekend personage kan kruipen. Vervolgens ga je in jouw rol het chat-gesprek aan met een ander.

Lees verder na de advertentie.

Studio: hoe acteer jij?

Altijd al Steve Jobs willen zijn of in de huid willen kruipen van Don Draper uit Mad Men? Het kan nu met Studio. In deze app doe je je voor als een bekend personage, zij het uit het echte leven of uit films of series, en ga je een discussie aan met iemand anders die hetzelfde doet. Het mooie is dat je altijd met echte mensen praat die een rol aannemen.

Praat als Miley Cyrus tegen Justin Bieber

Bij Studio is het helaas noodzakelijk om in te loggen via Facebook. Dat brengt overigens ook voordelen met zich mee, omdat je een rollenspel met vrienden kunt spelen. Hebben je vrienden Studio niet, dan praat je gewoon tegen willekeurige mensen die de app gebruiken. De meeste gesprekken worden in het Engels gevoerd.

Ben je ingelogd en klaar voor een gesprek, dan kies je in de app uit verschillende ’Stories’. Je kunt uitgelichte scènes kiezen, bijvoorbeeld ‘Bill Gates en Steve Jobs ontmoeten elkaar’ of ‘Miley Cyrus vs. Justin Bieber’. Heb je liever iets anders, dan blader je door de categorieën om iets te vinden. Daarbij heb je onder meer keuze uit films, discussies of tv-series.

Kruip in een rolstudio

In een kort overzichtsscherm wordt uitgelegd waar het gesprek over moet gaan en welke rollen er zijn. Jij kiest een rol en vervolgens kan het gesprek beginnen. Tenminste, als er een ander is om mee te praten. In veel gevallen tijdens het testen duurde het wel even voor iemand anders was gevonden. Da’s niet zo gek, want Studio is een gloednieuwe app, maar de app moet het wel hebben van het aantal mensen die meedoen.

In de gevallen dat we een ‘match’ hadden, bleven beide partijen wel in hun rol, wat geinige conversaties opleverde. Studio is niet alleen leuk voor mensen die in de rol van bekenden of personages willen kruipen, ook kun je er discussies voeren. Afhankelijk van welke rol je van tevoren gekozen hebt, moet je de ander zien te overtuigen van hun vooraf bepaalde standpunt, met goede argumenten.

Studio downloaden

De app ziet er goed uit en is simpel in gebruik. Studio is gratis te downloaden voor iOS 8 of nieuwer. Voor de installatie is 16,6MB aan vrije opslagruimte nodig. Nu nog hopen dat er meer gebruikers mee aan de slag gaan.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu