De beste 4 studie apps voor je iPhone: deze moet je hebben!

Roel van Hout
18 februari 2014, 19:30
2 min leestijd
De beste 4 studie apps voor je iPhone: deze moet je hebben!

Je iPhone hoeft niet alleen maar afleidend te zijn bij het studeren: het toestel kan je ook prima helpen. Daarom hierbij 4 goede studie apps die elke student zou moeten gebruiken!

Lees verder na de advertentie.

Wees even flink en zet je iPhone op niet storen, en download vervolgens één van de volgende studie apps!

4 goede studie apps op een rijtje

Google Drive - online bestands

Google LLC

Gratis via App Store

Of je er nu Dropbox of Google Drive voor gebruikt is aan jou, maar je kunt tegenwoordig niet meer zonder één van deze drie cloud-apps. Heb je een samenvatting gemaakt van de tentamenstof? Upload ‘m naar Dropbox of Google Drive, en open het document op ieder gewenst moment – behalve tijdens het tentamen natuurlijk – om nog gauw even te kijken of je je iets goed herinnert!

Evernote - Notes Organizer

Evernote Corporation

Gratis via App Store

Het is natuurlijk nóg gemakkelijker om de tekst die je tikt gelijk te laten opslaan en synchroniseren. Dat kan met Evernote, een soort Dropbox voor tekstbestanden. De mogelijkheden met Evernote zijn zeer uitgebreid: je kunt er allerlei lijstjes in bijhouden, to-do’s in aanmaken en dus tekst synchroniseren. Al met al een zeer fijne en complete app voor iedere student die een hoop deadlines in te plannen heeft en al zijn of haar werkzaamheden graag op één plek houdt.

Amazon Kindle

AMZN Mobile LLC

Gratis via App Store

Je moet als student altijd een hoop bronnen lezen. Dat gaat het best op papier, maar dat is niet altijd even fijn voor je rug. Als je de beschikking hebt over een digitale versie van de tekst, kun je deze op je iPhone het beste lezen in Kindle. Kindle is Amazon’s app voor eBooks, maar je kunt er ook heel gemakkelijk PDF’s in openen en lezen, die vervolgens in de Amazon Cloud worden opgeslagen zodat het je geen ruimte op je iPhone kost. Aanrader!

Samen een onderzoek uitvoeren of een paper schrijven kan heel leuk zijn, maar dan moet iedereen zich wel aan deadlines en taken houden. De recent uitgebrachte Nederlandse app AppicPlanner helpt je daarbij, maar voegt er een originele twist aan toe: je kunt elkaar lollige reminders sturen om de ander bij de les te houden of juist te prijzen. Zeker de moeite van het proberen waard, want de eerste twee projecten in AppicPlanner zijn gratis.

→ Bekijk meer iPhone productiviteit-apps om werk gedaan te krijgen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu