Op iPhoned zijn leerzame apps een beetje een ondergeschoven kindje, maar daar komt per direct verandering in: de komende tijd gaan we het educatieve aanbod van de App Store nader belichten! Vandaag 3 goede taal apps, die je kunnen helpen een vreemde taal onder de knie te krijgen.
Lees verder na de advertentie.
Je ouders zullen er misschien anders over denken, maar je iPhone hoeft niet enkel voor afleiding te zorgen tijdens het studeren: het apparaat kan ook een heel handig gereedschap zijn dat je kan helpen bij het leren.
Om te kunnen converseren in een vreemde taal zul je eerst een woordenschat moeten oefenen. Alle moderne hulpmiddelen ten spijt werkt dat toch nog steeds het best op de ouderwetse manier: met flashcards! Die kun je zelf maken met pen, papier en schaar, maar je kunt er ook apps voor gebruiken.
3 goede taal apps
Ja, Anki is een behoorlijk prijzige app, maar iedere eurocent dubbel en dwars waard als je serieus van plan bent een taal te leren. Anki bestaat ook als software op de computer, en je kunt in de app woordenlijsten die je daarmee hebt gemaakt, importeren om onderweg je taal te kunnen oefenen. Anki is met name zo duur vanwege het unieke algoritme dat door de ontwikkelaar voortdurend wordt verbeterd: de app is, beter dan andere programma’s, in staat om te onthouden welke woorden je maar niet geleerd krijgt en zal deze op zeer subtiele wijze zo vaak herhalen dat je de woorden die je maar niet lijkt te kunnen onthouden uiteindelijk toch zult leren. Aanrader!
Memrise biedt je een uitgebreid pakket aan cursussen. De app gaat niet verder dan de basis van de meeste talen, en lijkt daardoor eerder geschikt voor het leren van een nieuwe taal uit interesse, dan als aanvulling op je studiematerialen. Desalniettemin is Memrise een parel op je iPhone: de app bevat naast verscheidene talen duizenden andere cursussen die je altijd kunt onderbreken om ze later weer op te pakken, en is geheel gratis.
Duolingo, iPhone app van het jaar 2013, biedt ook genoeg mogelijkheden: met de app kun je Spaans, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en Engels onder de knie krijgen. De ontwikkelaars zijn bezig om ook Arabisch, Chinees, Japans, Pools en Russisch aan dit lijstje toe te voegen. Duolingo is opgedeeld in onderdelen, waarbij je elke keer maximaal 3 fouten mag maken. Naast het schrijven van woordjes en zinnen wordt ook je spreekvaardigheid getoetst middels de microfoon van je iPhone. Na afloop van elk onderdeel krijg je op basis van je prestaties een score. Deze kun je vervolgens vergelijken met vrienden en andere Duolingo-gebruikers. Elk niveau wordt ontgrendeld als je daarvoor voldoende punten hebt behaald: een goede impuls om verder te blijven gaan.
De bovenstaande drie apps moeten het leren van een nieuwe taal een flink stuk aangenamer maken!