Street Fighter IV komt op de iPhone

Redactie
16 februari 2010, 10:36
1 min leestijd
Street Fighter IV komt op de iPhone

Keer op keer komen er goede games uit voor de iPhone, sommige zijn ontwikkeld voor de iPhone en maken daarmee ook hun debuut. Ook zijn er bestaande games op andere platformen die ook een mobiele versie voor de iPhone uitbrengen, er zijn inmiddels zoveel iPhone-gebruikers die tot veel omzet kunnen leiden. De populaire Japanse game Street Fighter krijgt ook een iPhone-versie, dit nieuws is inmiddels al bevestigd door de game-maatschappij Capcom.

Street Fighter

Het spel was in het begin een speelhalspel en werd in 1987 geprogrammeerd door de Japanners Takashi Nishiyama en Finish Hiroshi. Zoals de naam al verraadt is het een vechtspel waarbij dus veel geweld in voor komt. In het eerste spel was je de personage genaamd “Ryu” en vocht je tegen mensen uit verschillende continenten. Elk persoon uit een bepaald continent heeft zijn “speciale krachten” en daar moest je dus op voorbereid zijn.

Besturing

De primaire besturing van het spel zijn de 6 knoppen, deze zijn vrijwel op elk platform te vinden. Een probleem waar vele ontwikkelaars tegen aan lopen is het feit dat de iPhone geen knoppen heeft, maar enkel een touch-screen.
Hoe de ontwikkelaars dit gaan aanpakken is niet duidelijk, maar bij een vecht spel is het niet handig als je je iPhone de hele tijd op en neer zwiept. Waarschijnlijk komen er dus knoppen op het beeldscherm die je moet aantikken.

Bron: Gamersnet

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's